Letní melancholie určená na podzim

05.11.2009 05:00 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Jeden mikrofon, dva bicykly, fotoaparáty, dvě piva, tuna kebabu. To vše se rovná album "Nový život". Autentická výpověď letošního léta vznikala jen pár hodin. Sluncem a Vídní provoněné épéčko pak paradoxně zabírá lépe na podzim, neb právě v melancholii padajícího listí způsobí tu správnou katarzi.
7/10

Bene & Beyuz - Nový život

Skladby: Intro, Nový život, Zdvihni majk, Víkend a prítmie, Skit, Únos Európy, Sirény z Titanu (feat. DJ Spinhandz), Víkend a prítmie (rmx), Outro
Vydáno: 1.8.2009
Celkový čas: 17:34
Žánr: hip hop
Vydavatel: Hustle & Fitness
Bicykly, se kterými Bene a Beyuz jezdili po Vídni, byly starší než oni sami. Rakouskou metropoli si vychutnávali v červnu letošního roku a po několika odjetých kilometrech si kývli na spolupráci. Druhý den ráno již Bene rapoval do Beyuzových beatů. Čas ale žil vlastním životem (Beyuz měl naplánovaný road trip) a na práce na albu zbýval jen necelý týden. EP "Nový život" tak vzniklo za rekordně krátkou dobu, přičemž se na desce objevují jen dva starší texty, zbytek byl stvořen exkluzivně pro tento vídeňský projekt. Nejsilnější písní je remix "Víkend a prítmie", který se může pochlubit originálním, japonským soundem. Beyuz se na celé desce ukazuje jako kvalitní a schopný producent, jenž umí perfektně vystihnout atmosféru místa a času - v tomto případě Falcovy Vídně. Benemu však přece jen lépe sedí image Peťo Tázoka, kdy má v zádech osvědčenou Karaoke Tundru a mnohem agresivnější projev.

PS: Celé EP "Nový život" je volně ke stažení zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY