Videotermix: Gregory Finn ze Southpaw

24.10.2009 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Frontman Southpaw Gregory Finn vyjádřil své pocity ze tří předložených videoklipů a nakonec si z nás udělal i trochu srandu ve svém doporučení. Jestli vás zajímá jeho názor na aktuální singl Jamieho T, depresivně laděnou záležitost Massive Attack a retro od Airfare, čtěte dál.
Gregory Finn není jen hlavní postavou v Southpaw. S Klárou Nemravovou a Tadeášem Haagerem má projekt Ghostmother a hlavně mu letos pod pravým jménem Burian vyšla i sólova deska "So Low", se kterou nedávno předskakoval na koncertě Patricka Wolfa.

KLIP NOVINKA

Jamie T - Stick 'N' Stones (2009)

Jamie T
Jamie T nedávno vydal výborné nové album "Kings & Queens", jež sklízelo téměř všude pozitivní recenze a třeba britský nedělník The Observer se nebál ani plného hodnocení. Z této řadovky pochází i klipovka "Stick 'N' Stones". Píseň vyšla i samostatně na EP stejného jména spolu s třemi nevydanými skladbami. Chytlavou píseň doprovází, bohužel, trochu jednoduché pouliční video.

Jak to vidí Gregory...

Typický lo-fi street video, nějak zvlášť mě to nepřekvapilo. V půlce mě to začalo nudit a tak jsem to jen rychle přeskákal. Jamie T je fajn, ale můj šálek čaje to není, lepší je starej Michal Kožař ze Streets.


KLIP STAŘENKA

Massive Attack - Butterfly Caught (2003)

Massive Attack
Massive Attack přijedou již 3. listopadu se svou koncertní show do Prahy. Není tedy na škodu si připomenout třeba šest let starý klip k hojně remixované "Butterfly Caught", ve kterém se Robert Del Naja přetransformuje do noční můry. Depresivní skladbu doplňuje ještě temnější video. Precizní kousek má na svědomí jihoafrický režisér Daniel Levi.

Jak to vidí Gregory...

Hezký. To už je o pár levelů výš. Dobře natočený, má to hezkou temnou atmosféru a dobrý nápad. Massive Attack mě hudebně už tolik nebaví jako dřív, ale projekce jim dělá můj velký oblíbenec Bill Viola. I jejich koncerty jsou vynikající.


KLIP CZ/SK

Airfare - School (2009)

airfare
Airfare se do dějin české populární hudby zapsali především vlezlou skladbou "Sorry Baby". Ovšem i na posledním albu "Do You Like My Shit?" se najde jedna hodně výrazná věc. "School" je však opatřena kromě bezstarostně melodického pískacího refrénu i retro videoklipem, ve kterém si kapela sama zahrála ústřední postavy.

Jak to vidí Gregory...

Myslím, že se to k té jejich hudbě docela hodí, docela příjemná legrácka á la Tata Bojs - "Jaro" nebo Miou miou - "A l'été de la Saint-Martin '68", žádná velká bomba to ale není. Na Čechy dobrý a sympatická kombinace s animací.


Gregory doporučuje...

Gossip - Men In Love (2009) - Tohle je podle mě nejlepší klip všech dob, ani se mi nechce pomyslet, kolik musel stát. A ta zpěvačka je skutečně geniální...

ANKETA
Který z těchto klipů se líbí nejvíc vám?





Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY