Na britské čelo se stěhují Editors a Alexandra Burke

18.10.2009 21:37 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Domácí rockeři Editors porazili s albem "In This Light And On This Evening" nastupující hvězdičku Chipmunka. V singlovém pořadí pro změnu Alexandra Burke dostala na lopatky vracejícího se Robbieho Williamse. Takové jsou holé statistiky aktuálních vydání britských žebříčků.
Alexandra Burke - Bad Boys
© facebook interpreta
Britský žebříček se tento týden těšil na souboj domácích hvězd, ale nakonec bylo brzy rozhodnuto. Vítězka poslední série X-Factor Alexandra Burke prodala své novinky "Bad Boys" přibližně o sto tisíc kusů více než Robbie Williams svých "Bodies". Pro statistiky: výsledky jsou 187 100 vs. 89 238.

Burke netroškařila a svůj první "normální" singl natočila s americkým rapperem Flo Ridou. Navázala na úspěch svého debutu "Halleujah", který vedl žebříček vloni na Vánoce. Robbie Williams slaví díky "Bodies" první Top 3 umístění od roku 2005, čekání na číslo jedna je ale ještě o rok delší.

Alexandra Burke ft. Flo Rida - Bad Boys

Chipmunk klesá s "Oopsy Daisy" z jedničky na trojku a do desítky se na čísle devět podíval Michael Bublé s "Haven’t Met You Yet". Pro kanadského zpěváka je to první Top 10 hit v kariéře.

Novinky v druhé desítce obstarali rockeři z Walesu Lostprophets, kteří jsou s "Its Not The End Of The World (But I Can See It From Here)" na šestnáctce a dvacítku uzavírá Mr. Hudson s "White Lies". Číslo 23 patří Editors a jejich novince "Papillon". Na čísle 26 vystrkuje růžky nový singl Black Eyed Peas "Meet Me Halfway" a o tři příčky níže domácí objev The Big Pink prorazil s "Dominoes" do Top 40.

    Top 10 - singly:
  1. Alexandra Burke feat. Flo Rida - Bad Boys
  2. Robbie Williams - Bodies
  3. Chipmunk - Oopsy Daisy
  4. Taio Cruz - Break Your Heart
  5. Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State Of Mind (D)
  6. Black Eyed Peas - I Gotta Feelin’
  7. Shakira - She-Wolf
  8. The Saturdays - Forever Is Over
  9. Michael Bublé - Haven’t Met You Yet (D)
  10. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch (D)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Editors - In This Light And On This Evening
© facebook interpreta
Číslo jedna albového žebříčku ovládli britští rockeři Editors s albem "In This Light And On This Evening". Kapela vydávající na indie labelu zopakovala jedničku své předchozí desky "An End Has A Start". Editors prodali v prvním týdnu třicet tisíc kusů.

Britský rapper Chipmunk a jeho debut "I Am Chipmunk" zaostal o sedm tisíc a musí se spokojit s dvojkou. Další vysokoprofilová novinka "She Wolf" Shakiry je čtvrtá. Nepříliš dobře dopadly holky The Saturdays s debutem "Wordshaker", který se dostal jen na devítku.

Ani Taio Cruz nebude slavit - jeho "Rokstarr" obsahuje singlovou jedničku "Break Your Heart", ale umístilo se až na čtrnáctce. Je to jen o tři příčky lepší než debut "Departures".

    Top 10 - alba:
  1. Editors - In This Light And On This Evening
  2. Chipmunk - I Am Chipmunk
  3. Madonna - Celebration
  4. Shakira - She Wolf
  5. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  6. Vera Lynn - We'll Meet Again - The Very Best Of
  7. Barbra Streisand - Love Is The Answer
  8. Dizzee Rascal - Tongue N' Cheek
  9. The Saturdays - Wordshaker
  10. Jay-Z - The Blueprint 3

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY