PSH po letech pobavili Sedmičku

27.09.2009 10:17 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Strahovský Klub 007 si k oslavám čtyřicátých narozenin přizval i zástupce hip hopu a volba nemohla padnout na nikoho jiného než na PSH, kteří tam odehráli nespočet koncertů. DJ Mike Trafik, Orion a Vladimir 518 si pozvali i hosty a publikum se hodinu náramně bavilo.

Live: PSH

support: James Cole, LA4, Matěj Ruppert + DJ Each, DJ Weck, DJ Wich
místo: Klub 007 Strahov, Praha
datum: 26. září 2009
Setlist: Parket, Moje řeč, Nenechám si vzít svůj klid, Jižák, Teritorium, Na pláži, Klubový pravidla, Du dolů, Chci slyšet svý jméno, Hvězdná star, Slečny, dívky, H.C.H.B., Reminiscence, Lůzr, Tempo tempo!, Hurikán, Praha, Eskapády, Smíchov-Újezd, Afterparty
Fotogalerie

Last Hiphop 007 ever
© facebook interpreta
Klub 007 pod sedmým blokem strahovských kolejí slaví čtyřicet let. Peneři tam byli častými hosty pravidelných sobotních hiphopových nocí, které skončily v roce 2006, a poslední show tam udělali v roce 2007 v rámci benefice za záchranu klubu. K oslavám tak takřka museli být pozváni a z tradice byl opět vybrán sobotní termín. Jak to teda na kopci vypadalo?

Jako naplavenina nemůžu srovnat atmosféru této Sedmičky a té před lety, ale můžu říct, že většina lidí, co přišla, ji zažila. Na koncert PSH dorazily více než dvě stovky lidí. To je méně, než se nahlásilo na Facebooku, ale někdo třeba přišel na DJe Wiche, Wecka nebo Eache. Podstatné je, že klub byl naoko plný, a i když se při prvních skladbách publikum zdráhalo, postupně se natlačilo až k pódiu a pařilo.

PSH, Strahov 007, Praha, 26.9.2009
© Vojta Florian / musicserver.cz
Co nováčci i pamětníci Sedmičky od PSH dostali? Zábavnou hodinovou jízdu. DJ Mike Trafik se ujal gramců v devět hodin a jeho kolegové Orion a Vladimir 518 byli na mikrofónu od devíti do desíti. V deset totiž začíná zákaz živé produkce. PSH zahráli na dvacet tracků, jak ze společných alb "Repertoár" a "Rap'N'Roll", tak z mixtapeového "H.P.T.N.", hojně se hrála "Orikoule" a dostalo se i na hity ze sólovek "Gorily", "Panoptika" a "Teritorií". Orion byl v nejvíce rozjařené náladě a celou hoďku nás bavil svými šílenými komentáři.

Ori: "Trička dolů, ukažte kozy!", Vláďa na něj: "Má to čas, Miky, má to čas." Jediný ho poslechl Trafor a celou show odehrál nahoře bez. Ori musel pochválit Trafikovu krásu a zmínit fakt, že je velmi žádaný u mladých žen, ale ty staré prý chtějí Kanyzu a Bartošku. Ori působil jako sprostý vtípkař a 518 jako jeho usměrňovač. Vyvolával srandy jako "DJ Wich je buzerant, je to náš kamarád" a vylepšoval si i texty: "Jsem to stále já, nejstarší teplý rapper; chci slyšet svý jméno, já si asi vyhoním p..."

PSH, Strahov 007, Praha, 26.9.2009
© Vojta Florian / musicserver.cz
Návštěvníci se tak neustále něčemu smáli. Mezi songy nezapomněli Peneři pozdravit snad všechny kultovní osobnosti Sedmičky a hiphopových sobot, kamarádovi k třicetinám pak zazpívali s celým klubem "Živijó, živijó". Na pódiu, na které se se svým vzrůstem rappeři sotva vlezli, si pozvali i hosty. S Lavorem dali "Hurikán", s Matějem Ruppertem "Hvězdnou star" a s Jamesem Colem třeba "Lůzra". Zazněla i legendární skladba "Jižák" a hymna "Praha".

Ori po přídavku "Afterparty" oznámil, že je "deset hodin a máme párty jak kokot" a dočkal se zmírňovacího "Dobrý, dobrý" od Vládi. Mikrofony se odložily a do pozdní noci pokračovali v produkci DJové. Byl to povedený mejdan, pouhá hodinka s PSH sice nebyla moc, zábava to ale byla prvotřídní.

P.S.: Obvykle to neděláme, ale nemohl jsem do článku nedat skvěle vyvedený plakát na akci.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY