Tata Bojs, Vypsaná fiXa a další se pustili do písniček Suchého a Šlitra

19.09.2009 11:50 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Suchý, Šlitr
© lidovky.cz
Interpreti české populární scény se rozhodli oživit slavné písničky z dílny pánů Suchého a Šlitra. Na dvacet hudebníků a kapel přispělo svou troškou na album "For Semafor", které oslavuje padesátileté výročí založení divadla Semafor. A na cestě je i filmový dokument Miroslava Janka, který vzniká ve spolupráci s HBO. Jeho premiéra je naplánovaná na příští rok.

Zainteresovaní hudebníci ztvárnili slavné semaforské songy po svém. K písním Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra se překvapivě hlásí muzikanti nejrůznějších stylů; od skupin Tata Bojs, Ecstasy Of St. Theresa či Vypsaná fiXa po elektronické Midi Lidi, malíře a hudebníka Petra Nikla, Jaroslava Duška s divadlem Vizita a písničkáře Jana Buriana. Po delší odmlce se tu vrací protagonista skupiny Vltava Robert Nebřenský, a to jako host dua Magnetic (Moimir Papalescu a Petr Venkrbec).

Deska "For Semafor" překypuje pestrostí. Vedle chladného electra zní na albu akustické blues, vedle hitů jako "Co jsem měl dnes k obědu" v podání Midi Lidi i skvělé pozapomenuté písně. Tou je například "Míč" z filmu "Kdyby tisíc klarinetů" v úpravě producenta Dušana Neuwirtha a Vypsané fiXy.

Dodejme, že produkci tohoto projektu dostal na starost publicista Pavel Klusák, který dříve pracoval na albu "Eternal Seekers" Lenky Dusilové, Beaty Hlavenkové a Clarinet Factory.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY