V Praze se zastaví Speed Caravan

17.09.2009 15:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Speed Caravan
© facebook interpreta
Připojit arabskou loutnu oud do kytarového zesilovače představovalo tabu. Porušil jej hudební vizionář Mehdi Haddab. Jeho sestava Speed Caravan je úchvatná smršť sestávající z tradičních alžírských vlivů, elektronických beatů a syrové rockové energie. Jak zní naživo, se můžete přesvědčit v pátek 25. září od 19.30 hod. v pražském Paláci Akropolis.

Kapelník Mehdi Haddab pochází z Alžíru, stejně jako Souad Massi, Khaled a Rachid Taha. Podobně jako oni stojí jednou nohou v Africe a druhou v Evropě. S Haddabem působí v hvězdné sestavě el. programátorka Hermiona Frank (Ekova), rapper Rocky Singh (ex-Asian Dub Foundation), perkusista Mohamed Bouamar (ex Natacha Atlas) a basista Pascal Teillet (ex Mazaher and Archie Shepp). Album "Kalashnik Love", inspirované setkáním s ozbrojenými bandity v alžírském vnitrozemí, obsahuje vedle strhujících originálů také převratné coververze skladeb "Galvanize" (Chemical Brothers) a "Killing An Arab" (The Cure), v níž roli Araba zpívá Rachid Taha.

Předprodej probíhá v síti Ticketpro a v Paláci Akropolis za 270 Kč ke stání a 320 Kč na sezení. Na místě zaplatíte za stání 300 Kč a za sezení 350 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY