The Chancers vzdali hold britským Madness

16.09.2009 09:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Chancers
© facebook interpreta
Kapela The Chancers sklízí další zahraniční úspěchy. Svou předělávkou písně "Deceives The Eye" od britských Madness přispěla na mezinárodní kompilaci ke třiceti letům, která vzdává poctu této legendární 2 Tone kapele. Kompilace, která vyšla 5. září, se na začátku týdne ve své kategorii vyšvihla na prodejní špičku na francouzské pobočce internetového obchodního portálu Amazon.

Na CD "Madness 30th Anniversary Tribute Album" svými coververzemi přispěly kapely z celého světa. Vznikalo za souhlasu a plné podpory členů Madness, ovšem v režii jejich francouzského fanklubu. Mezi skupiny, které na kompilaci přispěly, patří třeba českému publiku dobře známí Desorden Publico, Dr Ring Ding, King Django či Les Touffes Kretiennes.

Předělávka v podání The Chancers vznikla již letos na jaře během příprav nového alba The Chancers. V premiéře zazněla na letošním festivalu Rock For People. "Když jsem byl malý skinhead doma v Southendu, chodil jsem do obchodu a zkoušel krást placky Madness. A tahle písnička je taky o krádeži," říká o výběru skladby, jíž se The Chancers rozhodli předělat, frontman Simon Ruffskank. I když písnička nepatří mezi nejznámější kousky britských hitmakerů, u Simona na škole prý byla nesmírně populární.

Skladbu "Deceives The Eye" v podání The Chancers si můžete poslechnout od úterý 9. září na jejich Bandzone.cz a MySpace.com profilech. Kompilaci pak kapela představí na svém listopadovém koncertu, který se uskuteční 10. listopadu v Lucerna Music Baru.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY