shop.musicserver.cz
Nové desky pro 43. týden

Nové desky pro 43. týden

Vydáno: 31.10.2016 12:50 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hitem novinek tohoto týdne budou bezesporu Švédka Tove Lo a Australani Empire Of The Sun. K nim se připojí countryové hvězdy LeAnn Rimes a Kenny Chesney, Island propagující Ólafur Arnalds, slovenský lamač srdcí Adam Ďurica nebo vánočně naladěný Kurt Elling. Příznivce tuzemské scény potěší novinky Michaela Kocába nebo Katapultu, pro rockery je tu hlavně živák Iggyho Popa.

Pokud se v pondělí 31. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Tove Lo - Lady Wood (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electro pop / r'n'b / taneční pop

Tove Lo - Lady Wood
Švédská zpěvačka Tove Lo svým prvním albem "Queen Of The Clouds" vzala útokem řadu světových hitparád a posléze za něj, respektive za singly posbírala i řadu cen. Po jejích písničkách poté začala velká sháňka i mezi kolegy, a tak jsme její hudbu slyšeli na albech Hilary Duff, Adama Lamberta, MS MR, Broods, nebo Ellie Goulding. Letos ale nastal čas připravit debutu nástupce. Ten dostal název "Lady Wood" a na začátku srpna jej uvedl singl "Cool Girl". Na albu ho doplní dalších jedenáct písniček, které si pochopitelně Tove Nilsson napsala sama, většinou v tandemu s producenty dané písničky. Těmi jsou v převážném počtu The Struts, které doplnil Ilya, Oscar Holter, Rickard Göransson, Joel Little nebo OzGo. Ve studiu pak přivítala před mikrofonem i dva hosty, kterými jsou Wiz Khalifa a Joe Janiak. První ukázky z desky sdílí zpěvačka postupně na svém VEVU. Pokud se vám zalíbí, můžete vyhledat verzi na vinylu, nebo deluxe edici se dvě remixy.


Iggy Pop - Post Pop Depression: Live at the Royal Albert Hall (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

Iggy Pop - Post Pop Depression: Live at the Royal Albert Hall
Začátkem roku vydal Iggy Pop svou doposud poslední studiovou desku "Post Pop Depression", na které spolupracoval s Joshem Hommem, frontmanem Queens Of The Stone Age. Jarní měsíce pak oba vyhlášení rockeři strávili na koncertní turné, na kterém desku patřičně podpořili a jeden z realizovaných koncertů nezapomněli zaznamenat, aby ho nyní mohli představit dalším posluchačům. na pulty tak míří "Post Pop Depression: Live at the Royal Albert Hall", jež posluchačům přináší celkem dvaadvacet písní, mezi kterými své místo našly skladby "Gardenia" a "American Valhalla" ze zmiňovaného alba a také klasiky "Lust for Life", "The Passenger" a "Nightclubbing". Koncertní film doplněný o dokument vychází na DVD a 2CD, Blu-Ray a 2CD a v digitální podobě.


Empire Of The Sun - Two Vines (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / synth pop

Empire Of The Sun - Two Vines
Australské duo Empire Of The Sun v případě třetí desky "Two Vines" nenapínalo své fanoušky tak dlouho jako v u jeho předchůdce "Ice On The Dune". Na přípravu potřebovali něco málo přes tři roky a výsledkem je celkem jedenáct skladeb, které v deluxe edici rošíří další čtveřice písniček. Luke Steele a Nick Littlemore je složili sami s pomocí člena Pnau Petera Mayese a Jonathana Sloana. Mezi hosty pak přivítali Lindseyho Buckinghama z Fleetwood Mac, kytaristku, zpěvačku a členku Princovy kapely The Revolution Wendy Melvoin, Henryho Heye a amerického baskytaristu Tima Lefebvra, který nahrával s Davidem Bowiem jeho poslední album. Jak všichni tito zapadli do hudebního stylu Empire Of The Sun, zjistíte z jejich VEVA, kde je již řada ukázek včetně traileru.


Madness - Can't Touch Us Now (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Madness - Can't Touch Us Now
Ačkoliv museli členové formace Madness řešit po odchodu zakládajícího člena Cathala Smythe velký personální přetřes, jádro formace jako jedné z nejzásadnějších kapel osmdesátých let zůstalo nedotčené. "Can't Touch Us Now" vychází po čtyřleté odmlce a fanouškům přináší vše, co by od kapely tohoto formátu mohli čekat: Uhrančivé texty a celá řada nečekaných momentů včetně srdcové pasáže ve skladbě "You Are My Everything". Přesvědčte se ostatně sami a poslechněte si ukázku v podobě skladby "Mr. Apples".


Kenny Chesney - Cosmic Hallelujah (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Kenny Chesney - Cosmic Hallelujah
Americký countryový zpěvák Kenny Chesney se po dvou letech hlásí s novým albem, v pořadí již sedmnáctým, které nazval "Cosmic Hallelujah". Zařadil na něj celkem jedenáct písniček, mezi nimiž najdeme i coververzi hitu Foreigner "I Want To Know What Love Is". Zbylých jedenáct jsou úplné novinky, s nimiž mu vypomohla smetánka countryové autorské scény, takže nechybí jména jako Shane McAnally, Hillary Lindsey, držitelé Grammy Brett James a Josh Osborne, nebo mladší sestra Shelby Lynne Allison Moorer. Poměrně velkým překvapením je pak host alba, kterým je zpěvačka Pink. Uslyšíte ji v druhém singlu "Setting The World On Fire", jehož video společně s několika dalšími songy sdílí Kenny Chesney na svém VEVU.


Helmet - Dead To The World (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Helmet - Dead To The World
Page Hamilton a jeho formace Helmet, která měla zásadní vliv na kapely jako Deftones, Rise Against nebo Panteru a Tool, přichází po šesti letech s novou studiovou deskou. Nahrávka "Dead To The World" se řadsí mezi dlouho očekávané počiny letošního roku a sami muzikanti ji popisují jako "energii v nejčistší formě". Nahrávka vychází na CD, ma vinylu a také v digitálním formátu. Deska čítá celkem jedenáct písní a po vydatném americkém turné by se s ním měli podívat i do Evropy. Ukázku v podobě traileru najdete na YouTube.com.


LeAnn Rimes - Remnants (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / pop

LeAnn Rimes - Remnants
Americká countryová zpěvačka LeAnn Rimes se po loňském vánočním albu opět vrací ke svému country, které opět míchá s popem a rockem. Vzhledem k tomu, že dvěma předchůdcům se příliš nedařilo, bude nyní doufat, že třináctá deska "Remmants" u fanoušků opět zaujme. Z celkového počtu třinácti písniček, které deluxe edice rozšíří na sedmnáct, vybrala jako první singl coververzi písně Brandi Carlile "The Story". Se zbylými kousky jí vypomohli například i Diane Warren, nebo Lori McKenna. Zmíněný singl plus jeho nástupce "How To Kiss A Boy" uvidíte jako klipy na VEVU LeAnn Rimes.


Tip týdne

Kurt Elling - The Beautiful Day (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / vánoční hudba

Kurt Elling - The Beautiful Day
Dalším umělcem, který se rozhodl nám letos zpříjemnit Vánoce, je jeden z nejoceňovanějších jazzových zpěváků Kurt Elling. Svůj sváteční příspěvek nazval "The Beautiful Day" a jako náplň vybral celkem čtrnáct skladeb. Poskládal je z tradičních koled a znovuobjevených písniček například folk-rockového písničkáře Dona Fogelberga, nebo soulového Donnyho Hathawaye, kterým dal zcela nová aranžmá. Mezi "We Three Kings", "This Christmas" nebo "Little Drummer Boy" se táhne jako červená nit koleda "Good King Wenceslaus", tedy zhudebněný příběh o českém knížeti, svatém Václavovi. V jedné z písniček pak doplnila Ellinga jeho dcera Luiza. Něco málo z alba odhaluje zpěvák na svém facebookovém profilu.


Ólafur Arnalds - Island Songs (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální folk / minimalismus

Ólafur Arnalds - Island Songs
Islandský hudebník Ólafur Arnalds se po loňském albu věnované Chopinovi, které natočil dohromady s Alice Sarou Ott, rozhodl, že další album bude věnované jeho rodné zemi. "Island Songs" poskládal ze sedmi kompozic, které nahrával během sedmi týdnů na sedmi různých místech Islandu, pokaždé s jinými muzikanty a hudebníky. Na albu tak s ním spolupracoval Einar Georg, Dagný Arnalds, South Iceland Chamber Choir, Atli Örvarsson & SinfoniaNord, Brasstríó Mosfellsdals a Nanna Bryndís z Of Monsters And Men. Již z prvních ukázek na speciálním webu alba, je zřejmé, že tentokrát se Ólafur Arnalds pohybuje na rozhraní experimentálního folku, minimalismu a klasické hudby.


Katapult - Kladivo na život (Warner Music)
web katapult.cz / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Katapult - Kladivo na život
Fanoušci tuzemské scény by si neměli nechat ujít novinku populární formace Katapult, která se pyšní titulem "Kladivo na život". Formace oslavila v loňském roce čtyřicáté výročí od svého založení a asi i proto je novinka podle slov frontmana Oldřicha Říhy velice osobní. Za zmínku stojí zejména závěrečná skladba alba "Čím starší, tím lepší", jejíž úspěch prý osmašedesátiletého Říhu přesvědčil o tom, že může pokračovat v psaní písní i textů. "Ta píseň vyjadřuje můj životní pocit, protože se cítím stále mlád, ale možná bych to parafrázoval, že čím starší tím mladší - dobrý, ale za chvíli to bude čím starší, tím lepší," prozradil autor. Kromě tohoto kousku obsahuje CD ještě dalších osm písní a ochutnávku najdete na YouTube.com.


Michael Kocáb - Abstract (Warner Music)
+ BluRay web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Michael Kocáb - Abstract
I když měl Michal Kocáb teď hodně napilno, našel si čas i na dokončení desky "Abstract", na které pracoval dlouhých deset let. Není divu, že ho považuje za jeden z hudebních vrcholů svého období stylové syntézy, které se dá říkat třeba abstract rock. "Album je vyjádřením mé rozervané skladatelské duše, která tenduje od jazzu, k funku, od rocku k punku a od techna zpět ke klasické hudbě, kterou jsem vystudoval," prozradil autor. K natočení alba přizval vynikající hudebníky (Proudfoot, Kryšpín, Kop, Hloucal, Jakubec, Scheufler) a zpěváky či rappery (Natalie Kocab, Matěj Ruppert, Vladimír 518, Radek Banga). Svoji první nahrávku má na albu nejmladší Kocábův syn David a svérázné role se v jedné písni ujal jeho prvorozený syn Michael.


Mrakoplaš - Hlídač (Kašpar Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Mrakoplaš - Hlídač
Česká kapela Mrakoplaš, hrající převážně autorskou tvorbu, slaví letos dvacáté narozeniny a právě vydává nové album s názvem "Hlídač". Přípravy probíáhaly v legendárním studiu Propast. Syrově, postaru a analogově nasnímal celé album dvorní zvukař skupiny Olympic Petr Kovanda, který desku i produkoval. A odvedl skvělou práci. Vznikla nahrávka, která je otiskem současné tváře kapely. Na desce jsou hlavně skladby, které Mrakoplaš aktuálně hraje na koncertech. Zařazeny byly i dva songy z dřevních dob skupiny, které zatím nebyly nikdy nahrané ("Na borůvkách", "Všechno co jsem kdy chtěl"). A řada přišla i na naprosté novinky ("Hlídač"," "Návod k použití"). Kromě jedné instrumentálky je každá písnička samostatným příběhem. Vypravěčský styl zpěvu Pavla Liptáka je originální a ten, kdo si na něj zvykne, propadne jeho kouzlu osobnosti. Příjemným protipólem jsou pak vložené sólové písně kytaristy a občasného textaře Martina Kalendy. Speciálním hostem na albu je Jaroslav Olin Nejezchleba, který nahrál v písni Všechno, co jsem kdy chtěl violoncellové sólo. Nahrávka je pro kapelu svým způsobem přelomová a muzikanti naplánovali její křest na středu 2. listopadu v Malostranské besedě.


Adam Ďurica - Spolu (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk / electronica

Adam Ďurica - Spolu
Adam Ďurica se díky poslednímu albu "Mandolína" stal velmi úspěšným nejen v domovském Slovensku, ale také u nás. Jistě by rád tento úspěch dále rozvíjel, a tak s nástupcem příliš dlouho neváhal a po necelém roce a půl vydává novinku "Spolu". Připravil pro ni celkem dvanáct skladeb, z nichž deset je zbrusu nových, jedenáctá je remixem singlu "Dovtedy" a poslední písničkou je coververze "Ľudia sú schopní všetkého" od Ivana Táslera. Hudbu ke všem skladbám složil opět sám zpěvák, zatímco texty mu napsal textař Vlado Krausz. O produkci se pak postarali kanadský producent Osama Verse Atille (The Glowsticks) a Peter Dudák ze skupiny Hex. První singly již mají své klipy na zpěvákově VEVU.


Testament - Brotherhood Of The Snake (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Testament - Brotherhood Of The Snake
Jedenáctá studiovka "Brotherhood Of The Snake" americké thrashmetalové legendy Testament vychází tři roky od poslední nahrávky "Dark Roots Of Thrash". Jde o první desku od alba "First Strike Still Deadly" z roku 2001, na které se podílel baskytarista Steve DiGiorgio. Velkou pomoc si opět vyžádali muzikanti od Andyho Sneapa, jenž obstarává mix desek Testament už od roku 1999. Pro ukázky navštivte YouTobe.lcom.


Dr. John - The Musical Mojo Of Dr. John: Celebrating Mac And His Music (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / jazz / funk

Dr. John - The Musical Mojo Of Dr. John: Celebrating Mac And His Music
Americký muzikant Dr. John patří mezi ikony new orleanské hudby, ať už se bavíme o blues, jazzu, rock and rollu, nebo stylech jako zydeco, či boogie woogie. V květnu roku 2014 se mu dostalo velké pocty, když uspořádal velký koncert v neworleanském Saenger Theatre, kde s ním jeho písničky zazpívala řada kolegů. Zaznělo jich dvaadvacet a na pódiu se vystrřídali Bruce Springsteen, Jason Isbell, John Fogerty, Mavis Staples, Widespread Panic, Ryan Bingham, Allen Toussaint, Irma Thomas, Terence Blanchard, John Boutté, Big Chief Monk Boudreaux, The Dirty Dozen Brass Band, nebo třeba George Porter Jr. Nyní záznam tohoto koncertu vychází na dvou CD a dá se sehnat také na DVD, či Blu-Ray. Na tuto verzi láká trailer na speciálních stránkách tohoto koncertu.


Jackie Evancho - Someday At Christmas (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover / vánoční hudba

Jackie Evancho - Someday At Christmas
Z dětské pěvecké hvězdy Jackie Evancho, která ve svých jedenácti letech v roce 2011 uchvátila Ameriku v pořadu "America's Got Talent", se pomalu stává náctiletá celebrita. I přes to jí ale neopouští záliba ve vánočních písních, a tak vydává své třetí sváteční album "Someday At Christmas". Vybrala pro něj tradiční i převzaté skladby "Do You Hear What I Hear?" počínaje a "Little Drummer Boy" konče. Celkem jich nahrála dvanáct a ve studiu navíc přivítala několik hvězdných hostů, mezi které patří uskupení Il Volo, legendární Plácido Domingo, italský tenor Vittorio Grigolo a senzace YouTube.com Peter Hollens. Ukázky z alba hledejte na stránkách e-shopu Amazon.com.


The Piano Guys - Uncharted (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover

The Piano Guys - Uncharted
Po dvou letech od úspěchu alba "Wonders" přichází akustické seskupení The Piano Guys s novým albem "Uncharted". Seznam skladeb čítá celkově dvanáct skladeb a objeví se na něm jejich verze skladeb "Fight Song/Amazing Grace", "Hello/Lacrimosa" a "Jungle Book/Sarabande", předělávky "A Sky Full Of Stars" Coldplay, či "Can't Stop The Feeling" Justina Timberlakea a kromě toho bude obsahovat i zbrusu novou píseň "Okay". Fanoušci se mohou těšit i na deluxe edici, kde najdou bonusové DVD se všemi aktuálními videoklipy a záběry ze zákulisí. První ukázky sdílí kvartet pochopitelně na svém YouTube.com profilu.


Daniil Trifonov - Transcendental (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Daniil Trifonov - Transcendental
Ruský pianista Daniil Trifonov, držitel řady ocenění, se po albech věnovaných ruským autorům a Chopinovi letos vrhnul na tvorbu Franze Liszta. Jak naznačuje již název, pro svoji novou nahrávku "Transcedental" si rodák z Nižniho Novgorodu vybral dvanáct "Transcendentálních etud", které na druhém CD doplnil ještě dvojicí "Koncertních etud číslo 144 a 145" a "Grandes Études de Paganini". Všechny skladby nahrál pouze sám a vy můžete jeho podání zhodnotit v krátkých ukázkách na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophon.


Dále vychází:

Angels Of Kings - Go Ask To Moon (Bertus)
Bear McCreary - Outlander: Season 2 (Original Television Soundtrack) (Sony Music)
Cappella Gabetta - Christmas Concertos (Sony Music)
#Crowbar#Crowbar## - Serpent Only Lies (Mystic Production)
David Hirschfelder - A Street Cat Named Bob (Original Motion Picture Soundtrack) (Sony Music)
Howard Arman - Christmas Surprises (Sony Music)
Christoph Spering - Bach: Lutherkantaten (Sony Music)
Iggy Pop - Post Pop Depression: Live (DVD) (Universal)
Iggy Pop - Post Pop Depression: Live (BluRay) (Universal)
Jiřina Anna Jandová - V muzeu lásky (Hurikán Records)
Joel Frederiksen - Dowland (Sony Music)
Jonas Kaufmann - Opera Gala - Live From Baden-Baden (DVD) (Sony Music)
Jonas Kaufmann - Opera Gala - Live From Baden-Baden (BluRay) (Sony Music)
L'Arte Del Mondo - La Scuola De' Gelosi (Sony Music)
Lucie Horsch - Vivaldi (Universal)
Malky - Where Is Piemont (Sony Music)
Miles Davis - Birth Of The Cool (Universal)
Mitsuko Uchida - Koncert pro klavír 17,25 (Universal)
Nagano/Or.Sym.De Montr?Al - Danse Macabre (Universal)
Nemanja Radulović - Double Sens (Universal)
Niva - Atmospherical (Bertus)
Pagandom - Hurt As A Shadow (Sony Music)
Perahia Murray - Francouzské suity-Komplet (Universal)
Project Pitchfork - Look Up, I'm Down There (Bertus)
Rock Wolves - Rock Wolves (Mystic Production)
Různí - Mozart - The Singles (Universal)
Různí - Mozart 225:New Compl.Edit. (Universal)
Různí - Mozart-The Christmas Album (Universal)
Sistine Chapel Choir - Missa Papae Marcelli/Motet (Universal)
Thomas Hengelbrock - Thomas Hengelbrock Edition (Sony Music)
Verona - The Singles (Warner Music)
Zdeněk Svěrák & Jaroslav Uhlíř - Ty nejlepší písničky v novém kabátě (Supraphon)

Vychází na vinylu:
Ariana Grande - Dangerous Woman (Universal)
Cradle Of Filth - From The Cradle To Enslave (Sony Music)
Crowbar - Serpent Only Lies (Mystic Production)
Duane Allman - An Anthology (Universal)
Electric Light Orchestra - Time (Sony Music)
Empire Of The Sun - Two Vines (Universal)
Ennio Morricone - The Mission (Universal)
Helmet - Dead To The World (Mystic Production)
Christel Alsos - At That Time Of The Night (Sony Music)
Isaac Hayes - Black Moses (Universal)
Isaac Hayes - Greatest Hit Singles (Universal)
Isaac Hayes - Hot Buttered Soul (Universal)
Isaac Hayes - Shaft (Universal)
Jonas Kaufmann - Dolce Vita (Sony Music)
Katapult - Kladivo na život (Warner Music)
Krisiun - Conquerors Of Armageddon (Vinyl Re-Issue 2016) (Sony Music)
Madness - Can't Touch Us Now (Universal)
Malky - Where Is Piemont (Sony Music)
Maxwell - Blacksummers'Night (2009) (Sony Music)
Maxwell - Maxwell's Urban Hang Suite (Sony Music)
Melissa Etheridge - Memphis Rock And Soul (Universal)
Mrakoplaš - Hlídač (Kašpar Production)
Olafur Arnalds - Island Songs (Universal)
Rock Wolves - Rock Wolves (Mystic Production)
Roy Orbison - The Ultimate Collection (Sony Music)
Spezializtz - G.B.Z. Oholika III (Sony Music)
Steven Tyler - We're All Somebody.../Ltd. (Universal)
Sum 41 - All Killer No Filler (Universal)
Sweetback - Sweetback (Sony Music)
Testament - Brotherhood Of The Snake (Mystic Production)
The Traveling Wilburys - The Traveling...Vol.1 (Universal)
The Traveling Wilburys - The Traveling...Vol.3 (Universal)
Tove Lo - Lady Wood (Universal)

Reedice:
John Lee Hooker - Boom Boom (Universal)
John Lee Hooker - Don'T Look Back (Universal)
John Lee Hooker - Chill Out (Universal)
John Lee Hooker - Jealous (Universal)
John Lee Hooker - Mr. Lucky (Universal)
Radek Tomášek - Dům na nároží (Supraphon)
The Traveling Wilburys - The Traveling...Vol.1 (Universal)
The Traveling Wilburys - The Traveling...Vol.3 (Universal)

NÁZORY
  • To je škoda, že pořád zapomínáte na druhou d... (Brundibar, 01.11.2016 09:01) Reagovat

    To je škoda, že pořád zapomínáte na druhou desku jamese Arthura..

  • A co nova deska Kensington? ... (Pavel, 01.11.2016 13:30) Reagovat

    A co nova deska Kensington?

  • deska Michaela Kocába (jirkaL, 02.11.2016 07:09) Reagovat

    bude určitě zajímavá, ale zase to bude na úkor Pražského výběru, u kterého se čeká na nové album
    skoro dvacet let, takže na prosincovém megakoncertu kapely se budou opět obehrávat dokola jejich
    fláky z osmdesátých let a už to začíná být fakt nuda, asi by měli pánové Kocáb a Pavlíček kapitolu
    Výběr uzavřít a věnovat se jen vlastním projektům...

    • Re: deska Michaela Kocába (Anonym, 02.11.2016 17:51) Reagovat

      Ja si to naopak rád poslechnu, je to parádne zahraný se super zvukem

      Povidali , že mu hráli na živo nikdy neuslyšíme, asi :-(

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu