Kurtizány z 25. Avenue věnují novinku Nikolu Teslovi

16.09.2009 16:59 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Kurtizány z 25. Avenue
© bandzone.cz/kurtizanyz25avenue
O tom, že Kurtizány z 25. Avenue, kultovní tvrděrocková formace devadesátých let, připravují novou desku, jsme již před časem informovali. Tato zpráva nyní dostala přesnějších obrysů - zatím nepojmenovaná novinka vyjde v polovině listopadu.

Kurtizány věnují nové album, které vzniká ve studiu Tomáše Varteckého, srbskému vynálezci Nikolu Teslovi. Vartecký toto vysvětluje jednoduše: "Nebýt Tesly, stěží by tahle deska vznikla." Na osmiskladbovém albu se Kurtizány představí v nové, rozšířené sestavě. Jediné původní členy formace, Varteckého a bubeníka Vikinga, doplnili v létě basák Janík Rupprich Jr. a druhý kytarista, Varteckého bratranec Kany.

"Už delší dobu jsem chtěl druhou kytaru, aby to bylo živější. Kany je talentovaný kytarista a shodou okolností se před časem rozpadla jeho domovská formace Orange Cap. Takže jeho přijetí bylo nasnadě a tím nejjednodušším řešením," komentuje výběr druhého kytaristy a doprovodného vokalisty Vartecký.

Desku kapela pokřtí 19. listopadu v pražské Akropoli, od 2. prosince pak bude Vartecký a spol. kočovat po klubových pódiích s broumovskými Imodium.

Pokud jste Kurtizány nestihli na letních festivalech a nechcete čekat až do vydání desky, můžete si pod článkem poslechnout novou skladbu "Ubiquity 5", kterou fanoušci kapely natočili na festivalu v Trutnově a která bude jako pilotní singl novinku předznamenávat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY