Odstartovala Česko Slovenská SuperStar

07.09.2009 10:35 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Česko Slovenská SuperStar
© superstar.tv
I když to vypadalo, že televize Nova už model SuperStar opustila a bude se věnovat X Factoru, opak je pravdou. V neděli 6. září odstartovala Česko Slovenská SuperStar, společný projekt televize Nova a slovenské Markízy. Nepočítáme-li jeden ročník World Idol, kde se utkali vítězové prvních sérií, budou poprvé během příštího půl roku hledat SuperStar dva národy, což přináší do této reality show zcela nový rozměr.

Výherce soutěže získá kromě titulu SuperStar i exkluzivní nahrávací smlouvu a roční televizní kontrakt na sto tisíc eur, tedy zhruba dva a půl milionu korun. Porota má rovnoměrné zastoupení a zasednou v ní tři porotci, kteří se účastnili již předchozích národních ročníků, Dara Rolins, Pavol Habera a Ondřej Hejma. Nováčkem ve funkci a čtvrtou do party se stala Marta Jandová, zpěvačka úspěšné německé kapely Die Happy a dcera Petra Jandy. Moderátorskou dvojici tvoří Adela Banášová a Leoš Mareš.

První nedělní díl představil nejen moderátory, porotu a kandidáty na Hvězdnou pěchotu, ale i schéma celkového pořadu a upozornil na některé novinky, které čeští diváci doposud neznali. Z nich nejvýraznější je zřejmě ten, že už při castingu mohli soutěžící využívat hudební nástroje. Další díly se budou věnovat jednotlivým castingům z Prahy, Brna, Bratislavy a Košic a následně se přesunou do dalších postupných kol.

První možnost diváků zasáhnout do děje přijde v semifinálových kolech, kam se propracovalo celkem čtyřiadvacet soutěžících - šest kluků, respektive holek, jak ze Slovenska, tak i z Česka. Od těchto kol také budete moci číst na musicserveru pravidelné komentáře.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY