Stodolu Michala Tučného ohrozily údajné bomby

23.08.2009 12:38 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Michal Tučný
© stodola.kyno.cz
Návštěvníci vzpomínkové akce Stodola Michala Tučného aneb Setkání přátel na letošní ročník určitě nezapomenou. V sobotu 22. srpna večer mezi desátou a dvanáctou hodinou volal anonym plzeňské policii a varoval před výbuchem pěti nastražených bomb. Po prohledání areálu, které skončilo zhruba půl hodiny po půlnoci, však žádné výbušniny nalezeny nebyly.

Jak prozradila jihočeská policejní mluvčí Anna Drdová agentuře Mediafax, po telefonátu dorazily na místo desítky policistů, psovodů a pyrotechniků a zahájily evakuaci čtyři a půl tisíce návštěvníků. Poté, co odborníci prostory prohledali, se hudební fanoušci mohli vrátit a koncert pokračoval.

Připomeňme, že uplynulý festival, který je vzpomínkou na velikána českého country Michala Tučného, se konal již po dvanácté. Proběhl v Hošticích u Volyně na Strakonicku. Z účinkujících na akci v dopoledních a odpoledních hodinách vystoupili například česko-američtí The Cell, Děda Mládek Illegal Band a Petr Bende se svým Bandem. Večer svým umem posluchače bavili třeba Josef Vojtek, Laďa Kerndl a brazilská bubenická šou Batukatum.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY