Black Eyed Peas si v Británii připsali další jedničku

02.08.2009 22:44 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"I Gotta Feeling" vede žebříčky po celé zeměkouli, a tak není žádným překvapením, že Black Eyed Peas dobyli vrchol i v britské Top 40. Mezi alby pokračuje v triumfální jízdě Michael Jackson s "The Essential", z novinek jsou nejvýše norští A-ha na pětce.
Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
© facebook interpreta
Vítězná éra Black Eyed Peas pokračuje - singl "I Gotta Feeling" dobyl číslo jedna britského žebříčku. Je to jejich třetí vítězství v kariéře a druhé letošní. Rozhodně se nedá mluvit o překvapení, protože skladba vládne v žebříčcích po celém světě od USA, přes Kanadu, Belgii, Austrálii až po Japonsko.

Po dvou týdnech na čele se JLS posunují na dvojku a Mr. Hudson na trojku. V Británii pořádně zabral Pitbulův singl "I Know You Want Me (Calle Ocho)" a tento týden mu patří dokonce čtyřka. Latino rapper se v něm představuje v trochu jiné roli než obvykle, nakonec singl v Británii vyšel na klubovém labelu Positiva.

Beyoncé se s "Sweet Dreams" posunuje i nadále vzhůru a dva týdny před vydáním fyzického nosiče je na šestce.

Čtrnáctka patří herci Johnu Barrowmanovi, který se proslavil v seriálech "Dr. Who" a "Torchwood". Jeho pěvecký debut přichází s coververzí skladby "I Made It Through The Rain", kterou proslavil Barry Manilow. O pozornost se už hlásí také nový singl Seana Kingstona "Fire Burning", který debutuje na čísle 29. O dvě příčky níže máme Eminemovo "Beautiful". V poslední desítce najdeme nový singl Little Boots "Remedy", který stejně jako všechny tři další singly zmíněné v tomto odstavci čeká ještě na oficiální vydání na CD.


Little Boots - Remedy

Po delší době se do Top 40 podíval drum'n'bassový singl vydaný na indie labelu. Postarali se o to Sub Focus s "Rock It / Follow The Light", kterým patří číslo 38. Na čtyřicítce žebříček uzavírají Flo Rida a Nelly Furtado s "Jump".

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling (D)
  2. JLS - Beat Again
  3. Mr. Hudson feat. Kanye West - Supernova (D)
  4. Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)
  5. Cascada - Evacuate The Dancefloor
  6. Beyoncé - Sweet Dreams (D)
  7. La Roux - Bulletproof
  8. Lady GaGa - Paparazzi
  9. David Guetta feat. Kelly Rowland - When Love Takes Over
  10. Chicane - Poppiholla

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Michael Jackson - The Essential
© facebook interpreta
Na čele britského albového žebříčku je znovu Michael Jackson a jeho "The Essential". Kompilace největších hitů zesnulého zpěváka se už dostala na číslo sedm v žebříčku nejžádanějších desek letošního roku a blíží se k 350 tisícům prodaných kusů.

Za Jacksonem jsou znovu Florence And The Machine a jejich "Lungs". První zajímavá věc se děje na pětce, kde jsou A-ha s novinkou "Foot Of The Mountain". Norská popová stálice se vrací do britské desítky po více než dvaceti letech. Naposledy byli takhle vysoko se "Stay On These Roads" v roce 1988.

Další novinky obstaraly kompilace - Alison Krauss a "Essential" patří třináctka a o číslo níže jsou Chicane s "The Best Of". Čerstvý materiál Reverend & The Makers "A French Kiss In The Chaos" je na čísle devatenáct a sheffieldská kapela nenavázala na Top 5 umístění debutu "The State Of Things".

    Top 10 - alba:
  1. Michael Jackson - The Essential
  2. Florence And The Machine - Lungs
  3. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  4. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  5. A-Ha - Foot Of The Mountain
  6. Lady GaGa - The Fame
  7. Michael Jackson & The Jackson 5 - The Motown Years
  8. Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  9. Noisettes - Wild Young Hearts

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY