Disney má další americkou královnu - Demi Lovato

30.07.2009 22:42 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Po Jonas Brothers a Hannah Montana má Disney tento rok třetí číslo jedna. Postarala se o ně s albem "Here We Go Again" zpěvačka a herečka Demi Lovato. Nicméně správným vítězem by měl být znovu Michael Jackson s "Number Ones". V singlech už třetinu roku vládnou Black Eyed Peas.
The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling jiný
© facebook interpreta
Singlový žebříček hlásí další týden s Black Eyed Peas na čísle jedna. "I Gotta Feeling" už spadl z jedničky nejprodávanějších skladeb, čísla ale jinak pořád hovoří v jeho poslech a debutant Drake musí dál s "Best I Ever Had" čekat na dvojce. Postup do Top 3 se povedl Kerri Hilson s "Knock You Down".

Vzhůru vystřelili také Kings Of Leon, z jejichž "Use Somebody" se stal v Americe letní hit a současná pětka nemusí být konečná stanice. Do desítky poskočila Jordin Sparks s "Battlefield" a připisuje si třetí Top 10 hit.

Dlouho nebylo slyšet o r'n'b zpěvačce Mary J. Blige. Nový singl "The One" s hostujícím Drakem na čísle 63 připomíná, že Mary chystá na listopad nové album. Malým překvapením je průnik projektu Michael Franti & Spearhead do stovky se singlem "Say Hey (I Love You)". Bývalý frontman kapely Disposable Heroes ho vydal už na loňském albu natočeném na Jamajce "All Rebel Rockers", singl se ale chytl a momentálně mu patří číslo 82.


Michael Franti & Spearhead - Say Hey (I Love You)

O jedenáct příček níže jsou Beastie Boys s "Too Many Rappers". První singl z alba "Hot Sauce Committee, Pt. 1" bude patrně na nějaký čas i jediný, protože Beastie Boys vydání desky odložili kvůli rakovině Adama Yauche. Boys měli hit ve stovce naposledy v roce 2004 s "Ch-Check It Out".

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. Drake - Best I Ever Had
  3. Keri Hilson - Knock You Down
  4. Taylor Swift - You Belong With Me
  5. Kings Of Leon - Use Somebody
  6. Sean Kingston - Fire Burning
  7. Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
  8. Lady GaGa - Love Game
  9. Katy Perry - Waking Up Vegas
  10. Jordin Sparks - Battlefield

Demi Lovato - Here We Go Again
© facebook interpreta
Disneyho hvězda Demi Lovato slaví svoje první číslo jedna v Top 200 Billboardu. Druhé sólové album hvězdy z filmu "Camp Rock" se jmenuje "Here We Go Again" a v prvním týdnu se ho prodalo 108 tisíc kusů. Debut Demi Lovato bodoval vloni na dvojce.

V závěsu necelých devíti tisíc jsou na stříbrné pozici Daughtry s "Leave This Town". Třetí je další bývalé číslo jedna - Maxwell a jeho "BLACKsummer’snight", jež je jen několik kopií od prvního půlmilionu a zlatého ocenění.

Skutečným vítězem albového žebříčku je ale Michael Jackson, jehož "Number Ones" zmizely z pultů v nákladu 154 tisíc.

Malým zklamáním je sedmička pro nové album Jordin Sparks "Battlefield". Vítězka American Idol ale nemá v albovém žebříčku na růžích ustláno, minulá deska dosáhla jen na desítku. A to prodala dvakrát tolik, co její současné album.

    Top 10 - alba:
  1. Demi Lovato - Here We Go Again
  2. Daughtry - Leave This Town
  3. Maxwell - BLACKsummers'night
  4. Různí - Now 31
  5. Různí - Hannah Montana (OST)
  6. Black Eyed Peas - The E.N.D. (Energy Never Dies)
  7. Jordin Sparks - Battlefield
  8. Kings Of Leon - Only By The Night
  9. Taylor Swift - Fearless
  10. Lady GaGa - The Fame

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY