V Americe kraluje "Now". Vlastně Jackson

09.07.2009 09:52 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Fanoušci Michaela Jacksona mohou mít znovu pocit, že zesnulý zpěvák byl okraden o číslo jedna na americkém albovém žebříčku. Jeho výběr "Number Ones" prodal jednou tolik co hitová všehochuť "Now 31", ale do hlavního žebříčku nesmí. V singlech stále v čele Black Eyed Peas s "I Gotta Feeling".
Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
© facebook interpreta
Black Eyed Peas i nadále ovládají pořadí Hot 100. "I Gotta Feeling" je na čele, "Boom Boom Pow" v závěsu na dvojce. Třetí je Drake s "Best I Ever Had" a za týden uvidíme, jak skladbě pomůže videoklip, který natočil s Kanye Westem. Dalším potenciálním soupeřem BEP je Mariah Carey s novinkou "Obsessed" (aktuálně na iTunes na čísle 4) a také "He Could Be The One" od Hannah Montana, které aktuálně patří v největším internetovém obchodě dvojka.

Zpátky do aktuální desítky, do které průlom hlásí Taylor Swift s "You Belong With Me". Figuruje na devítce a je to už čtvrtý Top 10 hit z jejího alba "Fearless". Zpěvačka Colbie Caillat vybojovala nejlepší umístění od průlomového hitu "Bubbly", její "Fallin' For You" patří dvanáctka a je to nejvýše postavená absolutní novinka týdne. Na číslo 36 poskočili electro-punkeři Starship Cobra s "Good Girls Go Bad". Ve skladbě si zazpívá i herečka Leighton Meester.


Starship Cobra - Good Girls Gone Bad ft. Leighton Meester

Překvapivý návrat na čísle 45 zaznamenal hit britské dvojice The Ting Tings "That's Not My Name". Může za to patrně použití skladby traileru na mohutně propagovanou filmovou komedii "Post Grad". O příčku níže startuje domácí rocková kapela Boys Like Girls s "Love Drunk". Na čísle 61 se vrací do žebříčku Sean Paul s "So Fine". V Británii usazený Ind Jay Sean slaví průlom do amerického žebříčku se skladbou "Down" a Lil Waynem jako výrazným pomocníkem. Po devíti letech se do americké stovky podívalo i sesterské gospelové duo Mary Mary díky skladbě "God In Me".

Skladby Michaela Jacksona do Hot 100 nesmí, ale jejich prodeje můžeme sledovat v Hot Digital Songs. V něm zabírá polovinu první desítky a "Man In The Mirror" nestačil jen na "I Gotta Feeling".

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
  3. Drake - Best I Ever Had
  4. Keri Hilson - Knock You Down
  5. Lady GaGa - Love Game
  6. Sean Kingston - Fire Burning
  7. Jeremih - Birthday Sex
  8. Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)
  9. Taylor Swift - You Belong With Me
  10. Linkin Park - New Divide

Různí - Now 31
© facebook interpreta
I týden po smrti okupuje seznam nejprodávanějších alb v USA Michael Jackson. Jeho desky se prodaly v celkovém počtu 800 tisíc. Znovu je ale podle přísných pravidel Billboardu v hlavním albovém žebříčku Top 200 nenajdete. Výběr hitů "Number Ones" prodal v minulém týdnu 339 tisíc kusů a i druhý "Thriller" prodal víc než potřebovala k vítězství v Top 200 hitová kompilace "Now 31".

Je to už čtrnácté vítězství pro sérii, kterou vydávají společnými silami všechny velké nahrávací společnosti. Žebříčkové trháky posledního půl roku od Black Eyed Peas, Lady GaGa nebo Flo Ridy prodaly 169 tisíc kusů a porazily trochu překvapivě osmé studiové album country hvězdy Brada Paisleyho. "American Saturday Night" bere páté číslo jedna v country žebříčku v řadě a zaznamenalo nejlepší umístění pro zpěváka od roku 2005, kdy také vybojoval dvojku s "Time Well Wasted". 129 tisíc prodaných kusů ale rozhodně není žádný zázrak.

Paisley odrazil útok Roba Thomase a jeho novinky "Cradleson", která prodala o osm tisíc kusů méně a patří jí bronz. Frontman Matchbox Twenty nezopakoval vítězství svého čtyři roky starého debutu "…Something To Be". Těsně pod sto tisíc prodaných kusů se dostali i country hrdinové Wilco s novinkou "Wilco (The Album)". Jeff Tweedy a spol. zopakovali umístění minulé desky "Sky Blue Sky", ale prodali o dvanáct tisíc desek více než před dvěma lety v prvním týdnu.

Na šestce startuje r'n'b zelenáč Jeremih s bezejmenným albem. Ani obří hit "Birthday Sex" mu nepomohl více než k 58 tisícům prodaných desek. Svoji první Top 10 desku slaví s eponymním albem britští metalisté Killswitch Engage.

Další novinky máme až ve třetí desítce. Mobyho "Wait For Me" patří číslo 22, rapper Ace Hood je s "Ruthless" o příčku níže a jeho kolega Maino s "If Tomorrow Comes…" na čísle 25.

    Top 10 - alba:
  1. Various - Now 31
  2. Brad Paisley - American Saturday Night
  3. Rob Thomas - Cradlesong
  4. Wilco - Wilco (The Album)
  5. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  6. Jeremih - Jeremih
  7. Killswitch Engage - Killswitch Engage
  8. Jonas Brothers - Lines, Vines And Trying Times
  9. Eminem - Relapse
  10. Lady GaGa - The Fame

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY