Podíveje se na "Mistrovství v zírání" Plexis

03.07.2009 05:00 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Plexis2009
© plexis.ic.cz
Pražští punkeři Plexis vydali v květnu výběrovku "Best of", přičemž důvod k bilancování je prostý - 11. srpna uplyne rovných pětadvacet let od prvního koncertu kapely. Na kompilaci se kromě průřezu dosavadní tvorbou Petra Hoška a spol. objevily také tři novinky, z nichž "Mistrovství v zírání", šlapající pecka točící se kolem zvolání "Co čumíš?!", dostala také klipovou podobu. A jak jinak, klip je také o čumění, zírání, či chcete-li sledování.

Video vzniklo v pražské vinárně U Sudu, kde je možno často na členy kapely narazit. Režie klipu na Hoškův námět se ujal Jaroslav Křešnička z České muziky, role úchylů si střihli frontman havlíčkobrodské party Našrot Hraboš a Filip Schejbal, kontrabasista a jedna čtvrtina kvartetu, který na 25. narozeninách Visacího zámku zahrál "Známku punku" v takřka symfonické podobě.

"Mistrovství v zírání" je stejně jako "Best of" prvním počinem svého druhu, který Plexis v novém tisíciletí vyprodukovali. Poslední řadovka totiž vyšla v roce 2000 a dosud poslední klip vznikl ještě o rok dříve na píseň "Mejdan v ulicích" z alba "To".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY