Slyšeno v předstihu: Little Boots - Hands

03.06.2009 13:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Little Boots - Hands
© facebook interpreta
Little Boots je typickou představitelkou vlny úspěšných hudebníků, jimž na výsluní pomohl internet. Místo aby si své písničky a hlavně coververze oblíbených hitovek hrála jen pro sebe v ložnici, zaznamenaná videa nahrávala na svůj profil na YouTube.com a pozvolna si vytvořila velký okruh fanoušků. Zkušební dvojice (ne až tak úplně oficiálních) singlů "Stuck On Repeat" a "Meddle" o ní dala na tanečních parketech pořádně vědět a první opravdový singl "New In Town", doplněný už i videoklipem, debutoval poslední květnový den na 13. místě britské hitparády.

K úspěchu má Victoria tedy našlápnuto slušně, pozitivní přijetí skladeb ale musí potvrdit i debutovou deskou. Písničky si píše sama, ale vždy se hodí rada někoho zkušenějšího, a tak se spojila s Joem Goddardem z Hot Chip a Gregem Kurstinem z The Bird And The Bee, ale hlavně producentem třeba posledního alba Lily Allen. Dohromady vytvořili směs, která stojí na silných skladbách a elektropopu, jenž místy přechází do totální pocty osmdesátkám. Samozřejmě se současným zvukem.

Little Boots
© juiceonline.com
Jakkoli by z obsahu z jejího ložnicového kanálu na YouTube.com mohlo vyplývat, že nahrávka se ponese v odlehčeném a pomalejším duchu, "Hands" naopak na aranžích nešetří a stejně tak až do dvanácté skladby nepoleví v tempu. Nejvíce by šla srovnat s jiným elektropopovým objevem posledních měsíců, Američankou Lady GaGa, ovšem s hudebně podstatně vyšším IQ. Tam, kde GaGa vyhrává s image, Boots vede s muzikou. Kromě jednoznačných tanečních hitovek ("New In Town", "Remedy", "Earthquake") dokáže překvapit třeba pochodovým rytmem ("Ghosts") nebo přece jen pomalejším tempem v poslední "No Brakes". Příznivce její zcela unplugged verze pak ještě čeká třináctá utajená skladba, kde se Victoria doprovází jen u klavíru. Největší perlou celé kolekce je ovšem duet s Philipem Oakeym z Human League "Symmetry", kde se plně odráží pocta Little Boots osmdesátkám v kombinaci s jedním z nejsilnějších refrénů, jaké byly letos ke slyšení.

Debutové album Little Boots "Hands" vyjde v Česku 22. června (v Británii už o dva týdny dříve) a bude obsahovat těchto dvanáct skladeb: New In Town, Earthquake, Stuck On Repeat, Click, Remedy, Meddle, Ghosts, Mathematics, Symmetry, Tune Into My Heart, Hearts Collide, No Brakes.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY