Debut The Stone Roses projde velkým liftingem

12.05.2009 07:38 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Stone Roses - The Stone Roses
© facebook interpreta
Slavná britská formace The Stone Roses vydala před dvaceti lety svou první desku, která se dodnes řadí k nejslavnějším počinům všech dob. Dne 10. srpna svůj eponymní debut muzikanti připomenou rozsáhlou reedicí, dostupnou ve třech různých verzích.

Posluchači budou moct sáhnout po balíčku obsahujícím původní album v remasterované podobě, o kterou se postaral sám frontman Ian Brown a producent John Leckie. Součástí této standardní verze bude navíc i singl "Fools Gold". Vedle toho dorazí na pulty obchodů varianta Legacy Edition o dvou CD discích a jednom DVD, ve které bude kromě originální nahrávky součástí setu i album plné demonahrávek a koncertní film "Live In Blackpool" z roku 1989.

A konečně, pro skalní fanoušky The Stone Roses je tu varianta Collectors Edition, jež obsahuje to samé jako Legacy Edition a k tomu ještě tři LP s originálním albem a dalších třináct nealbových písní na CD. V rámci velkých moderních úprav dostanou budoucí majitelé i další bonusy a také 2 GB USB klíčenku ve tvaru citrónu. Ten bude obsahovat veškerý audio záznam, promo videa, vyzvánění na telefon, tapety na PC a doposud nezveřejněné domácí video Johna Leckieho, pořízené během nahrávání "Fool's Gold'".

Tracklist CD s demonahrávkami čítá tyto songy: I Wanna Be Adored, She Bangs The Drums, Waterfall, Bye Bye Badman, Sugar Spun Sister, Shoot You Down, This Is The One, I Am The Resurrection, Elephant Stone, Going Down, Mersey Paradise, Where Angels Play, Something's Burning, One Love, Pearl Bastard.

Názvy třinácti nealbových skladeb jsou: Elephant Stone, Full Fathom Five, The Hardest Thing, Going Down, Guernica, Mersey Paradise, Standing Here, Simone, Fools Gold, What The World Is Waiting For, One Love, Something's Burning, Where Angels Play.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY