Jon Hopkins zahraje v Paláci Akropolis

03.04.2009 10:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jon Hopkins
© facebook interpreta
Mladý britský producent Jon Hopkins je považován za jednoho z největších hudebních talentů současné elektronické hudby. Studium hry na klavír, vážná hudba, ale také okouzlení z tepající atmosféry hudebních klubů západního Londýna se výraznou měrou podepsalo na jeho autorském rukopisu. V rámci svého vystoupení v Paláci Akropolis představí 10. dubna od 19.30 hod. tvorbu ze svého aktuálního alba "Insides".

Během dospívání hltal doslova vše, co před sebou valila elektronikou nasáklá doba konce devadesátých let. Jeho debut "Opalescent" vydal teprve ve dvaceti letech na nezávislém labelu Just Music a už tenkrát nabídl velmi sofistikovanou chillout elektroniku. Druhé album "Contact Note" z roku 2004 posunul poté ještě dál. I přes své mládí se může Jon Hopkins pochlubit slušnou řádkou producentských kolaborací a remixérských výkonů, a to s takovými jmény jako Coldplay, Imogen Heap, David Holmes, Brian Eno nebo Massive Attack.

Jeho vystoupení podpoří také domácí naděje elektronické scény Sonority, projekt studenta muzikologie Jana Hanáka z jihomoravských Židlochovic, který se stal i vítězem ankety časopisu Xmag v sekci objev roku. Stylově se v jeho tvorbě objevují prvky IDM, click'n'cuts, mikrosamplingu, breakbeatu, ambientu a drill'n'bassu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY