Březnový Report má na obálce skupinu Wohnout

09.03.2009 13:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Report 03/09
© facebook interpreta
NA TITULCE WOHNOUT, UVNITŘ ROZHOVORY S IANEM GILLANEM ČI BRUCEM SPRINGSTEENEM, DÁLE PROFIL U2, CIZINCI V ČESKÉ HUDBĚ, SERIÁL METALOMÁNIE. PŘÍLOHAMI JSOU DVD "SLÁVEK JANDA - 40 LET NA SCÉNĚ" A CD "BEST OF MEDVĚD 009".

Z obsahu:

WOHNOUT
Obsáhlý rozhovor se točí kolem všech smělých wohnoutích plánů - od revolučního nápadu vydat album za cenu, kterou fanoušci určí sami, až po přípravu dvou koncertních šňůr. S Honzou Homolou a Fenkem Steinerem si povídal Lukáš Král.

PEŤO TÁZOK & KARAOKE TUNDRA
Pokud vás už nudí "párty rap" domácích hvězd, zkuste něco jiného a originálnějšího. Peťo Tázok a Karaoke Tundra natočili album, které připomíná hiphopový román o dvaceti šesti kapitolách.

CIZINCI.CZ
Existuje-li něco jako česká hrdost, opírá se o několik sporných atributů. Škodovka totiž patří Němcům, klíči od plzeňského pivovaru chřestí jihoafrický majitel a na aerolinky si brousí zuby ruští magnáti. Tak docela naše není ani česká hudba, kterou léta formují zahraniční muzikanti. Oslovili jsme ty nejvýznamnější...

U2
Píše se rok 1976, Larry Mullenovi je čtrnáct let a chodí na dublinskou střední školu Mount Temple. Na tamní nástěnku vylepuje nejdůležitější inzerát svého života. Hraje na bicí a shání další členy do kapely, která se po letech stane nejvlivnější kapelou světa. Kompletní profil legendární čtveřice připravil Petr Kořínek.

SISTERS OF MERCY
Andrew Eldritch - vizionář, gotik č. 1 proti své vůli, skladatel, a především mistr slova kultovních Sisters Of Mercy. V rubrice Bubák si na něj před pražským koncertem posvítil Karel Hron.

IAN GILLAN
Zpěvák Deep Purple spojil v únoru návštěvu pražského plesu v opeře s propagací své nové sólové desky "One Eye To Morocco". Report byl u toho a vznikl tak velmi zajímavý rozhovor.

BRUCE SPRINGSTEEN
Boss si sáhl do rezerv. Vytvořil nové album "Working On A Dream", na kterém se vrací ke kořenům, a přece se cítí být jinde. Jak to udělal? To zjišťovala Jana Kománková.

TA NAŠE METALOMÁNIE
V dalším pokračování populárního seriálu se od Aleše Brichty, Dodo Doležala, Radima Pařízka a dalších pamětníků dozvídáme, jaké překážky v osmdesátých letech kladli komunisté rozmachu CS metalu a jakou roli v něm sehrála legendární "Barča" nebo vesnické tancovačky.

DJ LUCCA
Vydala album Reformation, hraje po světě, je jednou z našich nejznámějších DJek. Lucie Kvasnicová alias Lucca má našlápnuto. Report vyzvídal, jaká je pozice taneční dýdžejky v roce 2009 a co se jí líbí z novinkových desek.

LIVE: Oasis, Sepultura, Stranglers, Iné Kafe, The Australian Pink Floyd
ROZHOVORY: Wohnout, Slávek Janda, Walda Gang, Moonspell, Bruce Springsteen, Sto zvířat
TÉMA: Cizinci v českých kapelách
BUBÁK: Andrew Eldritch
SMRT: Jiří Dědek Šindelář
FRESH ENERGY: Le-Quang Dao

NA CESTÁCH: Sinaj
REPORT: Mardoša - cesty s kachnou
UCHO: DJ Lucca
SLOUPKY: Honza Křížek, D.A.Rodriguez, Roman Lipčík, Ondřej Bezr, Jan "Visací" Haubert, Tomáš Turek, Jana Kománková, Honza Homolova, Ema Brabcová
6x SOUTĚŽ o nejnovější CD a DVD

Recenze CD, DVD, PC her, knih, webů, filmové premiéry, hudební TV tipy, clubbing, drogová poradna, fotoreport, technologie, MP3 paráda, multimédia, bazar

Přílohy:

DVD Slávek Janda - 40 let na scéně
Na vůbec prvním profilovém DVD legendárního zpěváka a kytaristy najdete záznam trojkoncertu Slávek Janda Bandy, Yandim Bandu a kultovního Abraxasu v Retro Music Hall + bonusový videorozhovor se Slávkem, archivní vystoupení a klipy. Unikátní DVD obsahuje více než 30 skladeb za doprovodu mnoha hvězdných hostů.

CD Medvěd 009: 2003-08
Souputníci Divokýho Billa, dobře známí klubovému a festivalovému publiku, vydávají exluzivně u REPORTU první kompilační cédéčko. Najdete na něm největší pecky jejich kariéry + jednu zbrusu novou skladbu.

NEJČTENĚJŠÍ HUDEBNÍ ČASOPIS + DVD a CD ZDARMA.

Více info a ukázky z DVD a CD na www.ireport.cz.

Akce: Kosmetika L'oréal pro každého předplatitele.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY