Liberecká kultůra za všechny prachy

25.02.2009 05:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Liberecký kraj v úterý rozhodl, že pořadatelům lyžařského mistrovství světa pošle další miliony. To aby tým šéfky akce Kateřiny Neumannové mohl zaplatit za doprovodné kulturní akce, mimo jiné i koncerty. Nemůže snad být lepšího příkladu nehospodárnosti.
Politici mají liberecké mistrovství rádi
© Martin Sidorják
Stačí si totiž projít program mistrovství, aby si člověk udělal představu, na jaké skvosty těch patnáct milionů z veřejné kasy poputuje. Dobrá, start s Deep Purple je ještě v pohodě, velký koncert Elánu už na hraně, ale odpoledne na náměstí s Maxim Turbulenc či Dádou Patrasovou daleko za ní.

Stejně tak si daňový poplatník znalý aspoň trochu vkusné muziky musí rvát vlasy, když se dočte, že hlavní hvězdou nedělních radovánek byl Michal David. Jindy zase programu vévodili dávno vyčpělí Pokondři nebo přinejlepším bizarní Abba Star Revival.

Samozřejmě, lze narazit i na interprety, kteří snesou přísnější kritéria: Aneta Langerová, Michal Hrůza, Ondřej Ruml. Jenže ti nic nezmění na faktu, že hudební dramaturgie libereckého šampionátu je trapnější než playlist Evropy 2.

Pokud bychom to neplatili my všichni, vlastně by to rýpalům a pisálkům mohlo být fuk. Ale když do největší sportovní akce v novodobých českých dějinách už vláda nalila jeden a půl miliardy a teď tam putují další miliony, pořádně mě hněte, že se za moje peníze financuje pokleslá zábava.

Upřímně řečeno, pokud by Michal David nebo Maxim Turbulenc nedostali od organizátorů zaplaceno (což by se třeba stalo, kdyby hejtman neodsouhlasil novou dotaci), byla by to jedna z nejsympatičtějších zpráv v celém tom lyžařském průšvihu. A možná by to Kateřině Neumannové odpustili i vyšetřovatelé z Nejvyššího kontrolního úřadu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY