Michal Horáček vládne prodejům již dvanáct týdnů

11.02.2009 22:52 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Šestý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI přinesl to samé, co přinesl ten předešlý a předpředešlý. Tedy nejhranější skladbu v rádiích má Katy Perry a nejprodávanější desku již téměř tři měsíce král tuzemského šansonu Michal Horáček.
Sázet na to, že album velkého sázkaře Michala Horáčka bude každý další týden stále na vrcholu prodejní hitparády, se vyplatí. Platí to totiž již dvanáct týdnů v řadě. To v rádiích je Katy Perry se třemi zářezy v podstatě jepičí epizodkou.

Katy Perry - Hot N Cold
© facebook interpreta
RÁDIA - Po dvou až netradičně živých a na změny bohatých týdnech se vrací tuzemská rádiová hitparáda opět zpátky do nudného normálu - jedničku si podržela Katy Perry a dvojku Marek Ztracený. Na trojku pomohl "Anděl" strážný minule páté Tereze Kerndlové, takže pan Kryštof se z bronzu stěhuje na brambory a Gabriella Cilmi ze čtyřky dokonce až na šestku - problafovala se před ni totiž ještě mistryně pokeru Lady GaGa. Do desítky se nově stěhuje střízlivá Pink ("Sober"), znovuzrozená (po kolikáte už?) Britney Spears s peckou "Womanizer" a hip hop značky Mad Conspiracy aka Madcon - "Begin". Naopak spočívat mimo nejvyšší příčky již mohou / musí Morandi, Amy Macdonald a Beyoncé.

Nejvyšší z pěti aktuálních novinek má se singlem "Children" a číslem čtyřicet tři na triku Dave Darell. Ve druhé části první stovky pak máme s šestašedesátkou "My Life Would Suck Without You" Kelly Clarkson, s třiasedmdesátkou "Quiet Times" Dido a s čtyřiadevadesátkou "Memory" z dílny německého tanečního projektu Fragma. Jedinou českou novinkou je na čísle sedmdesát šest skupina Monkey Business a její skladba "Who Killed My Libido?".

Top 10 - rádia:
  1. Katy Perry - Hot N Cold
  2. Marek Ztracený - Něco končí
  3. Tereza Kerndlová - Anděl
  4. Kryštof - Tak nějak málo tančím
  5. Lady GaGa - Poker Face
  6. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  7. Pink - Sober
  8. Britney Spears - Womanizer
  9. The Killers - Human
  10. Madcon - Begin

Michal Horáček - Ohrožený druh
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V tuzemských obchodech se nic nemění na vrcholu, ale trochu situaci rozhýbávají alespoň vysoko postavené "novinky". Za stále zlatým Michalem Horáčkem si muzikálová "Mamma Mia!" vyměnila flek na bedně s Brucem Springsteenem, na čtyřce debutuje mrazivá zimní kompilace "Cool Ice Hits 2009" a pětku si podržela "Taneční liga" s pořadovým číslem sto deset. Šestka patří Lucii Vondráčkové, na sedmu se propadl z bramborové příčky Marek Ztracený a magickou osmu obchody přiřkly panu Kryštofovi. Do desítky se nově protáhlo další pokračování vzpomínkového kompletu Karla Gotta, oproti tomu z kola ven tento týden byli nuceni odejít Kabáti a zpěvačka Pink.

Šťastnou sedmičku novinek doplňuje hned na jedenáctce kompilace "Keď príde láska", s číslem osmnáct výběrovka Težkého pokondru "Best Of - 20 největších hitů", temná novinka skupiny Garage "Black" na pětadvacítce a pak také trojice Óčko Allstars ("Ty jsi jako já"), Kylie Minogue ("Boombox") a Doro ("Fear No Evil"). Za týden na počtenou... Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Ohrožený druh
  2. Různí - Mamma Mia!
  3. Bruce Springsteen - Working On A Dream
  4. Různí - Cool Ice Hits 2009
  5. Různí - Taneční liga 110
  6. Lucie Vondráčková - Fénix
  7. Marek Ztracený - Ztrácíš
  8. Kryštof - Kryštof v opeře
  9. Karel Gott - Komplet 36/37 - Když muž se ženou snídá / Rarity
  10. AC/DC - Black Ice

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 6. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY