MP3 Jukebox 05/2009

04.02.2009 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Neko Case - People Got A Lotta Nerve
MP3 ke stažení
žánr: alternativní country, folk

Neko Case - Middle Cyclone
Americká písničkářka Neko Case má konečně hotového následovníka své mimořádně povedené desky "Fox Confessor Brings The Flood" z roku 2006. Spolupracovnice The New Pornographers nazvala svoji desku "Middle Cyclone" a vyjít by měla už za měsíc. Internetový singl "People Got A Lotta Nerve" ukazuje, že Neko Case se nebojí pustit se ještě hlouběji do krajiny country. Stetson dolů, Case umí, ačkoliv se zdá, že křehkou něžnost vyměnila za pózu dračice - viz. obal nové desky.
Harmonic313 - Dirtbox (8/10)
MP3 ke stažení
žánr: bass music, wonky

Harmonic 313 - When Machines Exceed Human Intelligence
"Až stroje předčí lidskou inteligenci" se v překladu jmenuje albový debut producenta jménem Harmonic 313. Pohybuje se na něm v prostoru mezi dubstepem, abstraktním hip hopem a tzv. bass music, tudíž se připravte, že vaše basové reproduktory dostanou pořádně zabrat. "Dirtbox" je úvodní píseň z alba "When Machines Exceed Human Intelligence", které vyšlo na konci roku na Warp Records, a cvakavé beaty báječně udají tón nadžánrové jízdě, která pak následuje.
Susumu Yokota - Tree Surgeon (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: ambient, downtempo

Susumu Yokota - Mother
Vzpomínám si, že moje první setkání s japonským producentem jménem Susumu Yokota bylo CD "Sakura" přiložené k (pokud se nepletu) X-magu. Byl to jako záblesk z čistého nebe a dost možná jedno z prvních čistě ambientních alb, které jsem si zamiloval. Yokota dělá zajímavou hudbu už od poloviny 90. let, jeho nejnovější album se jmenuje "Mother" a na začátku února vyjde na značce Lo Recordings. Naše ukázka "Tree Surgeon" spojuje delikátní downtempo ukolébavku s hostujícími zpěvačkami Kaori, Claire Hope a Panos Ghikas.
J.Tillman - Firstborn (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: folk

J. Tillman - Vacilando Territory Blues
Teď když jsou z Fleet Foxes velké hvězdy (alespoň v rámci nezávislé hudby), mohl by si jejich bubeník J. Tillman dát trochu oraz. Naopak, v únoru vydává nové album "Vacilando Territory Blues", které navazuje na jeho čtyři předchozí sólové desky. V křehké folkové ukázce "Firstborn" jsou Fleet Foxes samozřejmě slyšet hodně, ačkoliv Tillman se k seattleské skupině přidal až po natočení jejich eponymního debutu.
The Long Lost - The Art Of Kissing (7/10)
MP3 ke stažení
žánr: folk, elektronika

The Long Lost - The Long Lost
Daedelus je v Jukeboxu starým dobrým známým - elektronický producent s obřími licousy se vrací s novým materiálem, který natočil se svojí manželkou Laurou Darlington pod hlavičkou projektu The Long Lost. Jejich debut vyjde na Ninja Tune a podle ukázky "The Art Of Kissing" můžeme čekat Daedalovy klasické eskapády fúzující písničkářství a elektroniku, tentokrát ovšem navíc s dotekem dívčího šarmu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY