Festival Hodokvas se letos neuskuteční

30.01.2009 11:58 - Eva Samšuková | foto: facebook interpreta

Hodokvas
© hodokvas.sk
Několikaletá tradice slovenského festivalu Hodokvas vezme toto léto za své. Pořadatelská agentura Nova Music Slovakia oficiálně potvrdila, že se letošní ročník neuskuteční.

Pro organizátory byla v roce 2008 zklamáním malá návštěvnost. Tomáš Holtz, jeden z pořadatelů, k tomu dodává: "Nechceme dělat takový festival, který by nesplnil očekávání návštěvníků a za který bychom se měli stydět. Nechceme Hodokvas zmenšovat, radši tedy dopřejeme jemu i sobě oddechu." Festival Hodokvas by se letos konal již po desáté. Během své existence cestoval po slovenských městech Modra, Pezinok a Piešťany. Kromě domácích slovenských kapel i sousedů z Čech, vystupovala na jeho pódiích mnohá hvězdná světová seskupení - například legenda Iggy Pop a jeho The Stooges či kapely Placebo, Korn a Die Toten Hosen. I přes stoupající čísla návštěvnosti a zaručená lákadla minulého ročníku The Sex Pistols a Cypress Hill se však festival nedočkal v roce 2008 uspokojivého počtu návštěvníků.

Nic však nenasvědčuje tomu, že by se festival nemohl opět postavit na vlastní nohy, třeba už v roce 2010. Mezitím se bude Nova Music věnovat svým dalším projektům - různým divadelním představením nebo hudebním koncertům. A díky dostatku času a bez starostí s velkým festivalem Hodokvas se bude podle svých slov moci více věnovat festiválku Minikvas - posílí jeho program a přichystají různé vychytávky, které na velkých festivalech nenajdete.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY