Nové desky pro 1. - 2. týden

11.01.2009 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Trh s hudebními novinkami se jen pomalu probouzí z povánoční agónie. Remixovou desku vydává Kylie Minogue, jazzový label Blue Note slaví sedmdesát let své existence a první gratulanti se již hlásí, náctileté potěší LaFee, zatímco metaloví fanoušci si spíše všimnou trojice Saxon, Grave Digger a Iron Fire.
Pokud se v pondělí 12. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kylie Minogue - Boombox (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / taneční pop

Kylie Minogue - Boombox
Australská diva Kylie Minogue se po svém uzdravení naplno vrhla do práce. Po řadovce "X", živáku "Showgirl Homecoming Live" a především světovém turné KylieX2008, které vyvrcholilo na konci minulého roku, se nyní fanouškům za věrnost odvděčuje remixovým albem "Boombox". Na něm se jejích hitů jako "Love At First Sight", "Slow", "Come Into My World", "On A Night Like This" ujali například Chemical Brothers, Fischerspooner, Kid Créme či Sébastien Léger . Zvláštní lahůdkou je bootleg "Can't Get Blue Monday Out Of My Head", který její velký hit spojil s "Blue Monday" New Order. Album vychází v několika verzích. Vedle nám těžko dosažitelných japonských a čínských to je iTunes edice, která šestnáct skladeb rozšiřuje o další dvě. Pro fanoušky je pak určena deluxe edice s dvěma disky, kdy první kopíruje iTunes verzi a druhý nabízí původní verze ke srovnání. Krátké ukázky všech skladeb jsou ke slyšení na internetovém obchodě Amazon.com.


The Blue Note 7 - Mosaic: A Celebration Of Blue Note Records (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

The Blue Note 7 - Mosaic: A Celebration Of Blue Note Records
Není to tak dávno, co jsme tu zmiňovali padesáté výročí proslulého soulového labelu Motown. Ještě o dvacet let více letos slaví další, ještě významnější label Blue Note Records, proslulý tentokrát v jazzovém světě. K tomuto výročí vyjde samozřejmě řada alb a první z nich dostalo jméno "Mosaic: A Celebration Of Blue Note". Na svědomí ho má jedinečný septet vynikajících hudebníků Blue Note 7 pod vedením pianisty Billy Charlapa. Ten k sobě dále přizval trumpetistu Nicholase Paytona, tenor saxofonistu Ravi Coltranea, alto saxofonistu a flétnistu Steve Wilsona, kytaristu Peter Bernsteine, basistu Petera Washingtona a bubeníka Lewise Nashe. Na albu, jehož produkce se ujali věhlasní Michael Cuscuna a Eli Wolf, představují kolekci klasických skladeb labelu Blue Note. Část této desky si můžete poslechnout na webu tohoto uskupení.


Saxon - Into The Labyrinth (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Saxon - Into The Labyrinth
Britští nájezdníci Saxon těší metalové publikum už více jak třicet let a nyní vypouští do obchodů svou osmnáctou řadovou desku "Into The Labyrinth". Na nahrávce pracovali v minulém roce, během přestávky v koncertním turné. Jako producenta si vybrali Charlieho Bauerfeinda, který dříve spolupracoval například s Gamma Ray, Helloween či Blind Guardian. Album obsahuje celkem řináct skladeb a první singl "Live To Rock" dorazil do obchodů v polovině října minulého roku. Jak uvedli muzikanti na oficiálních stránkách, nyní ještě dodělávají čtrnáctou skladbu. Ta má být dostupná v download verzi přes iTunes. Zpěvák formace Byff Byfford popsal "Into The Labyrinth" jako článek mezi deskami "Lionheart" a "The Inner Sanctum". Fanoušci sami budou moci toto tvrzení posoudit, protože k nám Saxon přijedou album představit. 16. února zahrají ve zlínském klubu Masters Of Rock Café a přivezou si další slavnou formaci Iced Earth.


LaFee - Ring Frei (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

LaFee - Ring Frei
Německá zpěvačka LaFee bývá často porovnávána s o něco populárnějšími Tokio Hotel a dá se říci, že do této doby šla v jejich šlépějích. Stejně jako oni vydala dvě německy zpívaná alba, následované jedním anglicky zpívaným. Nyní ale kvartet předběhla a vydává své třetí, další německy zpívané album "Ring Frei". Jeho obal odkazuje na inspiraci v orientální kultuře, která ale na album pronikla spíše okrajově. Posoudit to můžete z krátkých ukázek na oficiálních stránkách LaFee.


Iron Fire - To The Grave (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Iron Fire - To The Grave
Po několika velkých změnách, které v minulosti postihli line-up dánské powermetalové formace Iron Fire se skupina vzpamatovala a připravila páté studiové album. Novinka "To The Grave" posluchačům přináší dvanáct nových skladeb a dvě z nich ("Frozen In Time" a "To The Grave") si můžete poslechnout na MySpace.com profilu kapely. Jedná se také se o první desku, na které se podílel bubeník Fritz Wagner. Až se deska zabydlí v poličkách fanoušků, vyrazí Iron Fire na světové koncertní turné.


Blake Shelton - Startin' Fires (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Blake Shelton - Startin' Fires
Americký countryový zpěvák Blake Shelton není tak známý jako třeba Tim McGraw, Toby Keith či Keith Urban, nicméně svoje alba pokaždé protlačil do Top 3 americké country hitparády. Jeho novinka "Startin' Fires" je již jeho pátou deskou a s ní mu tentokrát pomáhali matadoři tohoto žánru Scott Hendricks, který se angažoval na deskách Faith Hill, Brooks & Dunn či Stevea Warinera, a Bobby Bradock, jež stojí za počiny Willieho Nelsona, Tammy Wynette, Jerry Lee Lewise či zmíněného Toby Keitha. Na svém MySpace.com nabízí Blake Shelton první ochutnávku v podobě singlu "She Wouldn't Be Gone". Na desce naleznete i duet s Sheltonovou přítelkyní Mirandou Lambert.


Grave Digger - Ballads Of A Hangman (Mystic production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Grave Digger - Ballads Of A Hangman
Osobití němečtí metalisté Grave Digger vydávají posledních deset let řadová alba s železnou pravidelností. Nyní má namířeno do obchodů zbrusu nové dílo "Ballads Of A Hangman". I když se jedná v pořadí už o třinácté řadové album, pro Grave Digger bude v mnoha ohledech první svého druhu. Vůbec poprvé na něm použili zdvojené kytary a díky tomu spolupracovali s kytaristou Thilem Herrmannem. Šest muzikantů připravilo jedenáct skladeb včetně digipakového bonusu. Na MySpace.com profilu skupiny si můžete poslechnout píseň "Ballad Of A Hangman". Členové kapely k ní natočili i videoklip, jež je ke zhlédnutí na YouTube.com.

Sight & Sound

Hudební nakladatelství Warner Music opět přichází s edicí Sight & Sound, kde nabízí některá starší, většinou koncertní alba v CD i DVD podobě. Nyní se dostalo například na "You're The One" Paula Simona, "Diva Las Vegas" Bette Midler, "Right Here, Right Now" Van Halen či "At The Palace" Travis.

Dále vychází:

Alanis Morissette - Feast On Scraps (Sight & Sound) (Warner Music)
Belinda Carlisle - The Best Of (EMI)
Beta Band - The Three E.P's (EMI)
Bette Middler - Diva Las Vegas (Sight & Sound) (Warner Music)
Deep Purple - The Collection (EMI)
Dionne Warwick - Live In Concert (Sight & Sound) (Warner Music)
Hollies - Special Collection (EMI)
Paul Simon - You're The One (Sight & Sound) (Warner Music)
Rick Wakeman - The Legend Live (Sight & Sound) (Warner Music)
Rolf Harris - Platinum Collection (EMI)
Různí - Complete Happy Hardcore (Sight & Sound) (Warner Music)
Různí - Complete Hip Hop (Sight & Sound) (Warner Music)
Různí - Fresh 2009 (Universal)
Různí - HSM (EMI)
Různí - HSM2 (EMI)
Seekers - The Ultimate Collection (EMI)
Shadows - The Collection (EMI)
Tina Turner - Platinum Collection (EMI)
Travis - At The Palace (Sight & Sound) (Warner Music)
Van Halen - Right Here, Right Now (Sight & Sound) (Warner Music)
Velvet Underground - The Velvet Redux (Sight & Sound) (Warner Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY