Žebřík 2008 odstartoval

07.01.2009 08:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Žebřík 2008
© facebook interpreta
Čtenářská anketa Žebřík právě vstupuje už do svého sedmnáctého ročníku. V prvním kole (od 1. do 31. ledna) lze hlasovat formou sms na serveru iREPORT.cz. Z tohoto hlasování vzejde pět nominovaných v jedenácti kategoriích. Nominace budou zveřejněny 1. února na www.ireport.cz. O definitivních výsledcích pak fanoušci rozhodnou ve druhém kole, které potrvá do konce února.

Žebřík je anketa česko-slovenská. V její domácí části lze uvádět i zahraniční umělce dlouhodobě působící v ČR a SR. Hlasuje se v kategoriích Skupina, Album, Skladba, Videoklip, Zpěvák, Zpěvačka, DJ, Objev, Hudební DVD, Film a také v jediné záporné kategorii Průser roku. Stejné kategorie platí i pro zahraniční část ankety, do níž lze libovolně hlasovat od 1. ledna do 29. února. Každý hlas bude slosován o atraktivní ceny partnerů Žebříku (telefony, sportovní oblečení, kosmetika, energetické nápoje, hotelové ubytování, vstupenky na vyhlášení Žebříku...).

Slavnostní vyhlášení cen Žebřík 2008 se uskuteční v pátek 6. března od 20.00 hod. v plzeňském Domě kultury Inwest. V průběhu pětihodinového programu, který moderuje režisér Zdeněk Suchý, budou opět oceněni první tři umělci v každé kategorii. Ti převezmou originální sošky renomovaného výtvarníka Václava Česáka zvané Tančící "R". Koncertně se představí Horkýže slíže, Clou, Kryštof nebo Děda Mládek Illegal Band, k nimž se připojí zajímaví hosté jako např. Wohnout nebo rapper Indy. Lahůdkou bude účast legendárního zpěváka a basisty Glenna Hughese (ex Deep Purple, Black Sabbath, spolupráce s Red Hot Chili Peppers atd.), jehož doprovodí "czech allstars band", vytvořený speciálně pro tuto příležitost!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY