Maceo Parker rozfunkuje Colours Of Ostrava 2009

03.12.2008 11:35 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Maceo Parker
© facebook interpreta
První potvrzenou hvězdou příštího ročníku hudebního festivalu Colours Of Ostrava je Maceo Parker. Tento americký saxofonista, zpěvák a nenapodobitelný showman je symbolem strhujícího brownovského funky, řízného rhythm'n'blues, duši trhajícího soulu a v poslední době také nadšeným příznivcem hip hopu.

Maceo Parker se do Čech pravidelně vrací na klubové koncerty, při nichž potvrzuje tvrzení ze své známé skladby "Elephant's Foot", že by pro něj nebyl problém roztančit ani stádo slonů: "Stačí k tomu 2% jazzu a 98% funky". Hrál po boku mnoha legendárních hudebníků - Jamese Browna, Bootsy Collinse, Ray Charlese nebo George Clintona - a o spolupráci ho požádali mimo jiné James Taylor, Dave Matthews, Ani DiFranco, Bryan Ferry, Keith Richards, Red Hot Chili Peppers.

Festival Colours Of Ostrava 2009 se koná od 9. do 12. července. Čtyřdenní vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketpro za cenu 590 Kč (mimochodem je to pouze o něco málo více než cena posledního samostatného koncertu Maceo Parkera), která platí do 31. prosince 2008.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY