Američani MGMT připravili třetí singl

06.10.2008 10:44 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

MGMT
© myspace.com
Po singlech "Time To Pretend" a "Electric Feel" jsou tu MGMT s třetí samostatnou položkou ze svého debutového alba "Oracular Spectacular". Tentokrát došlo na skladbu "Kids" a média se opět rozplývají. The Guardian ji například rovnou označil za nejlepší popovou nahrávku letošního roku.

Projektu MGMT se vstup do hudebního světa vskutku vydařil. Debut byl hned od svého vydání vynášen do nebe. Média je začala označovat za projekt, kterému bude patřit letošní rok. V létě navíc dobyli Anglii, když si zahráli téměř na všech důležitých festivalech - od Glastonbury až po T In The Park. A v listopadu se do Anglie opět vrací, aby tam odehráli hned osm samostatných koncertů. Další čtyři přidají v Německu (Mnichov, Berlín, Hamburg, Cologne) a zastaví se i v dalších evropských destinacích. Na Českou republiku se bohužel nedostalo.

Dodejme, že MGMT tvoří Ben Goldwasser a Andrew VanWyngarden. S hudbou začali experimentovat již před šesti lety, ještě pod starým názvem The Management. V roce 2005 vydali EP "Time To Pretend" a na podzim následujícího roku se upsali Columbia Records, pro které pod dohledem producenta Flaming Lips nahráli i zmiňované debutové album. Mimochodem, skladba "Time To Pretend" zazněla i 2. září v prvním díle znovuobnoveného seriálu "Beverly Hills 90210".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY