Kongresovým centrem se rozezní trubka Chrise Bottiho

29.09.2008 09:33 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Chris Botti
© chrisbotti.com
Již v pondělí 6. října do České republiky zavítá americký jazzový trumpetista a skladatel Chris Botti. Jeho trumpeta bude znít pražským Kongresovým sálem od 20 hodin.

Chris Botti patří k nastupující generaci jazzových interpretů a muzikantů a je momentálně zřejmě nejzářivější hvězdou stylu zvaný smooth jazz, jenž patří mezi nejlehčí formy tohoto žánru, který je také někdy nazýván jako pop jazz.

Ve svých pětačtyřiceti letech má za sebou téměř desítku alb a spolupráci s nejrůznějšími hvězdami hudební scény. Jeho trubka již doprovázela hlasy Franka Sinatry, Deana Martina, Chaky Khan, Renee Olstead, Michaela Bublého, Pauly Cole, Paula Simona, Roda Stewarta, Joshe Grobana a řady dalších. Asi nejznámější je jeho spolupráce se Stingem.

Botti měl v České republice vystupovat již v roce 2004 jako předskokan zmíněného Stinga při zastávce jeho "Brand New Day Tour" a také jako člen jeho doprovodné kapely. Z vystoupení ale tehdy sešlo, a tak si jej Praha vychutná letos poprvé. Chris Botti na tomto světovém turné propaguje svůj poslední počin "Italia", jenž vyšel na jaře letošního roku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY