The Melvins míří do Paláce Akropolis

11.09.2008 11:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Melvins flyer
© facebook interpreta
Málokterá kapela se v současnosti může pochlubit tak pevnou pozicí jako The Melvins. Módní trendy kolem se střídají a mění, ale The Melvins zůstávají a diktují. A právě tahle americká skupina prozkoumá pevné základy Paláce Akropolis - 23. září od 19.00 hod.

Kapela, jejíž jádro tvoří charismatický kytarista a zpěvák King Buzzo a bubeník Dale Crover, vynalezla mučivě pomalý, syrový zvuk vycházející z dřevního hard rocku. The Melvins si ale celá dlouhá léta (jejich počátky sahají až do začátku osmdesátých let) nekompromisně razili vlastní cestu: ať už pomocí téměř neposlouchatelných experimentů, cílevědomě zkoumajících posluchačovu otrlost, nebo pomocí neuvěřitelně hrubých riffů, které hlavně v živém provedení doslova vytlačují z místnosti veškerý vzduch.

The Melvins se v Akropoli představili už v březnu 2001 a pamětníci hovoří o jednom z nejsilnějších koncertních zážitků vůbec. Cena vstupenek na letošní vystoupení je 580 Kč v předprodeji a 650 Kč na místě, předkapelou budou Big Business a projekt Porn.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY