Nové desky pro 36. týden

31.08.2008 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

První zářijový týden již přináší i očekávané novinky. Desku pod svým jménem přináší hvězda seriálu "Hannah Montana" Miley Cyrus, po albu "SMiLE" se hlásí Brian Wilson, debutem se prezentuje i kamarádka Robyn Lykke Li, Yvonne Sanchez se vrací s dlouho očekávaným albem a opět rekapitulují The Chemical Brothers.
Pokud se v pondělí 1. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Yvonne Sánchez - My Garden (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Yvonne Sanchez - My Garden
Jazzová zpěvačka polsko-kubánského původu Yvonne Sánchez, která trvale žije v Praze, připravila po šesti letech nové řadové album. Velmi očekávaná novinka nese název "My Garden" a její nahrávání probíhalo v České republice a v Polsku. Mix obstaral producent Tadeusz Mieczkowski, jenž spolupracoval například s Danem Bártou na jeho posledním albu "Animage". Sama Yvonne je autorkou či spoluautorkou všech skladeb. Instrumentálních pasáží se ujali například klávesák Viliam Bereš a bubeník Roman Vích, členové formace Toxique, a také dva muzikanti z projektu Illustratosphere - pianista Stanislav Mácha a trombonista Filip Jelínek. Kromě dalších hostů pak Yvonne Sánchez pozvala ještě jazzové kontrabasisty Tarase Vološčuka, Rasťo Uhríka či amerického saxofonistu Stana Cherednika. Ochutnávat můžete z šesti ukázek na jejím MySpace.com.


Brian Wilson - That Lucky Old Sun (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Brian Wilson - That Lucky Old Sun
Brianu Wilsonovi se před čtyřmi roky povedl geniální návrat s deskou "SMiLE", která měla vyjít o téměř o čtyři dekády dříve. Nyní na tuto kritiky obdivovanou nahrávku navazuje s dalším albem podobného ladění. Společně s "That Lucky Old Sun" se po čase vrátil k domovské nahrávací společnosti Capitol Records. Opět se spojil s Van Dyke Parksem a desku rozdělil do pěti částí, které oddělil mluveným slovem, a vrací se s ní znovu do časů Beach Boys. Album dostalo název podle titulní písničky proslavené především v podání Luise Armstronga. Tři ochutnávky přináší zpěvákovo MySpace.com, o nahrávání desky se více dozvíte ve videu na oficiálních stránkách Briana Wilsona. Album vychází nejen na klasickém CD, ale i v balení s DVD, pochopitelně digitálně a pro fajnšmekry i na vinylu.


Miley Cyrus - Breakout (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock / dance-pop

Miley Cyrus - Breakout
Již nějaký čas válcuje americké žebříčky hudba ze seriálu "Hannah Montana", jehož hlavní představitelkou je Miley Cyrus. Ta se nyní snaží vymanit ze své seriálové role a vydala první album pod svým vlastním jménem. Ač by to mnozí u seriálové zpěvačky nečekali, není tu pouze v roli interpretky, ale na většině písniček se tato mladá zpěvačka podílela i autorsky. Vedle těchto songů na "Breakout" uslyšíte i coververzi hitu Cindy Lauper "Girls Just Wanna Have Fun" či titulní písničku, kterou jí napsala Gina Shock z The Go-Go's. Zdá se, že se Miley Cyrus onen přerod podařil - deska vystoupala na vrchol americké hitparády a i kritika ji povětšinou přijala pozitivně. Jak zní její kombinace popu, rocku a taneční hudby zjistíte na jejím MySpace.com, kam nahrála šest ukázek z "Breakout".


Lykke Li - Youth Novels (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop

Lykke Li - Youth Novels
Severské země v poslední době zásobují svět vynikajícím indie popem. Po Robyn či Alphabeat se nám tu svým debutem "Youth Novels" představuje dvaadvacetiletá Švédka Lykke Li. Nikoho zřejmě nepřekvapí, že Lykke Li je kamarádkou Robyn (ta na ni upozorňovala i v našem rozhovoru s ní) a i její hudba se od té, co produkuje Robyn, příliš neliší. I ona sází na směs elektroniky a popu, okořeněné vynikajícím hlasem Li. Desku produkoval Björn Yttling, kterého jsme registrovali u poslední desky Primal Scream. Na MySpace.com Lyke Li si můžete výsledek jejich spolupráce poslechnout v několika ukázkách.


The Chemical Brothers - Brotherhood (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / rock

The Chemical Brothers - Brotherhood
Po kompilaci "Singles 93-03" oslavující deset let The Chemical Brothers se po patnácti letech kariéry opět ohlížejí pomocí alba "Brotherhood". The Chemical Brothers několikrát změnili seznam skladeb tohoto výběru a ten se nakonec zastavil na patnácti položkách obsahující dvě novinky v podobě písniček "Keep My Composure" a "Midnight Madness", která se původně na albu objevit neměla. K dostání bude i limitovaná edice s druhým diskem, na němž najdete desetidílnou experimentální kompozici "Electronic Battle Weapons", kde jsou jednotlivé díly inspirované hity kapely. Jejich MySpace.com nabízí k poslechu již zmiňovaný singl "Midnight Madness".


Poisonblack - A Dead Heavy Day (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gothic metal

Poisonblack - A Dead Heavy Day
Finští metalisté Poisonblack, kde působí frontman ze skupiny Sentenced Ville Laihiala, připravili třetí řadové album. Nahrávání novinky čítající dvanáct nových skladeb probíhalo ve studiu Soundmix Studio. Finální mix muzikanti svěřili Aksu Hanttu v Grooveland Studio. Prvním singlem je skladba "Bear The Cross", jenž vyšel už v polovině srpna, obsahuje dvě nové písně z čerstvé řadovky a poloakustickou skladbu. Ke stejnému kousku natočili muzikanti na konci června i videoklip. Na MySpace.com umístili členové kapely některé z nových písní.


Nedvědi / Fešáci - Nedvědi 60 + Fešáci 40 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / country / trampská hudba

Nedvědi/Fešáci - Nedvědi 60+ Fešáci 40
Loni se po deseti letech setkali oba bratři Nedvědové a společně zahráli na jednom pódiu. Dohromady tak oslavili šedesát let obou bratrů a k tomu se připojili ještě Fešáci, slavící čtyřicet let existence. Deska "Nedvědi 60 + Fešáci 40" na CD a DVD přináší záznam výročního koncertu završující úspěšné turné, na kterém se sešla plejáda hvězd lokální country music. Vše tehdy odstartovali Fešáci s hostujícími Tomášem Linkou, Petrem Kocmanem, Míšou Tučnou a dalšími hosty. Následovaly samostatné bloky patřící nejúspěšnějším hitům Františka Nedvěda a jeho skupiny Druhé podání, Jana Nedvěda a Vojty Nedvěda, koncert vyvrcholil společným vystoupením obou bratrů, legend českého folku a country, kteří připomenuli své nejslavnější hity.


Underoath - Lost In The Sound Of Separat (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metalcore

Underoath - Lost In The Sound Of Separat
"Lost In The Sound Of Separat" je šestým studiovým albem amerických Underoath a muzikanti na něm pracovali s producenty Adamem Dutkiewiczem, Mattem Goldmanem a Davidem Bendethem. Novinka obsahuje celkem jedenáct nových písní o celkové stopáží blížíce se tři čtvrtě hodině. Muzikanti slibují temnější a tvrdší album, než jakým byl předchozí počin "Define The Great Line" z roku 2006. Některé z nových songů si můžete poslechnout na jejich MySpace.com.


V krátkosti - Sight & Sound

Hudební vydavatelství Warner Music připravilo novou levnou edici s názvem Sight & Sound. V té nabízí koncertní alba, která obsahují CD a DVD zároveň. Mezi tituly najdete například "Live In Buffalo" Goo Goo Dolls, "Live At Cardiff Castle" Toma Jonese, "The Millennium Bell - Live In Paris" Mikea Oldfielda či "VH1 Storytellers" Billyho Idola.

Dále vychází:

A-Ha - Live At Valhall (Sight & Sound) (Warner Music)
Agent Steel - Skeptic Apocalypse/Deluxe (EMI)
Agent Steel - Unstopable Force/Deluxe (EMI)
Billy Idol - Storytellers (Sight & Sound) (Warner Music)
Blondie - Live By Request (Sight & Sound) (Warner Music)
Bohuslav Martinů, - Fantasie A Toccata, Sonáta / 8 Preludií / Sonáta 1905 (Supraphon)
Bohuslav Martinů, - Nipponari, Kouzelné noci, Česká rapsodie (Supraphon)
Curtis Fuller - The Opener (EMI)
Dalibor Janda - Páté poschodí DVD (EMI)
David Cassidy - Live In Concert (Sight & Sound) (Warner Music)
Enigma - La Puerta Del Cielo 2Tr.(Singl) (EMI)
Goo Goo Dolls - Live In Buffalo (Sight & Sound) (Warner Music)
Grachan Moncur - Evolution (EMI)
Hank Mobley - Hank Mobley Quintet (EMI)
Hank Mobley - Peckin' Time (EMI)
Heathen - Breaking The Silence/Deluxe (EMI)
J.R. Montrose - J.R.Montrose (EMI)
James - Getting Away With It Live (Sight & Sound) (Warner Music)
Jimmy Smith - Jimmy Smith Plays Fats Wal (EMI)
Kate Ryan - Essential (EMI)
Killing Joke - Remixes (EMI)
Lou Donaldson - Lou Takes Off (EMI)
Malevolent Creation - Live At The Whisky A Go Go (Mystic Production)
Mike Oldfield - The Millennium Bell - Live In Paris (Sight & Sound) (Warner Music)
Monthy Python - Sings/Deluxe (EMI)
Nuclear Assault - Game Over/Deluxe (EMI)
Nuclear Assault - Handle With Care/Delux (EMI)
Paul Weller - Live At The Royal Albert Hall (Sight & Sound) (Warner Music)
Pavarotti/Freni - La Bohema (Universal)
Pretenders - The Isle Of View (Sight & Sound) (Warner Music)
Roxy Music - Live At The Apollo (Sight & Sound) (Warner Music)
Různí - Taneční liga 107 (Universal)
Sam Rivers - Dimensions And Extensions (EMI)
Sarah Brightman - In Concert (Sight & Sound) (Warner Music)
Sheena Easton - Sheena Easton (EMI)
Sonny Clark - Leapin' & Lopin (EMI)
Stanley Turrentine - Dearly Beloved (EMI)
The Cars - Unlocked (Sight & Sound) (Warner Music)
The Cult - Music Without Fear (Sight & Sound) (Warner Music)
Tom Jones - Live At Cardiff Castle (Sight & Sound) (Warner Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY