Tuzemský éter překvapivě ovládly Sugababes

13.08.2008 22:05 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Zemětřesení v tuzemském éteru! Třiatřicátý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI přináší zásadní proměnu nejhranější desítky, a to včetně změny na postu nejdůležitějším. Rádiím nově kralují Sugababes, z obchodů i nadále nejrychleji mizí "Chlebíčky" bratří Ebenů.
Dva olympijské dny a dvě zlaté medaile pro Českou republiku, vypuknutí rusko-gruzínské války a jedenáctá nejhranější písnička v českém éteru se za jediný týden vyšplhala na úplný vrchol - toť jsou tři nejvíce šokující zprávy od uplynulé středy. My koukneme podrobně na tu poslední...

Sugababes - Denial
© facebook interpreta
RÁDIA - Aby se na první místo vyhoupla písnička, která byla o týden dříve mimo první desítku, je v tuzemských hitparádách věc nevídaná. Povedlo se to Sugababes, které k aktuálnímu zlatu doskočily z jedenáctky. Tím ale mílové posuny nekončí. Na dvojku se ze šestky posunula Katka Knechtová, pro bronz se z jedenadvacáté příčky stavila Kylie Minogue. A ženský blok pokračuje i nadále. Brambory drží September, na pětku (o neuvěřitelných třicet míst!) si polepšila Helena Zeťová. Duffy se svým posunem o dva fleky na šestku je nudná jak ohňostroj v pravé poledne. První mužské zástupce najdeme až na sedmě, říkají si Kabát a následuje je nedávno v Praze vystoupivší Alanis Morissette. Enrique Iglesias zastavil pád z jedničky až na devítce, desítku uzavírá Colbie Caillat. Černého Petra si tento týden vytáhli Morandi, Madonna, Leona Lewis a Laurent Wolf.

Překopanou první desítku doprovází tři novinky. Tou nejvyšší je "Pocketful Of Sunshine" od Natashy Bedingfield na dvaašedesátce, Karl Wolf debutuje s "No Stress" na jedenasedmdesátce a o pět příček níže najdeme Rihannu s peckou "Disturbia".

Top 10 - rádia:
  1. Sugababes - Denial
  2. Katka Knechtová - Môj bože
  3. Kylie Minogue - In My Arms
  4. September - Cry For You
  5. Helena Zeťová - Love Me Again 2008
  6. Duffy - Mercy
  7. Kabát - Kdoví jestli
  8. Alanis Morissette - Underneath
  9. Enrique Iglesias - Can You Hear Me
  10. Colbie Caillat - Bubbly

Bratři Ebenové - Chlebíčky
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pokud rytmus v rádiové hitparádě udávaly k vrcholu postupující skladby ze zadních pozic, v obchodech se vše podstatné točí kolem kompilací. Na vrcholu sice stále najdeme bratry Ebeny a jejich "Chlebíčky", ale za nimi již následuje avizovaný blok tématických výběrů: stříbro berou "Hot Summer Hits 2008", bronz "Kanikuly", brambory soundtrack k muzikálu "Mamma Mia". Vše z pětky hlídá Duffy, na svém zůstali jak šestí Coldplay, tak sedmá "Pop galerie" Karla Hály. Do desítky se nám vrací výběrovka Iron Maiden "Somewhere Back In Time: The Best Of 1980-1989", opačným směrem míří Jaromír Nohavica a Dan Bárta.

Novinku tento týden najdeme v první padesátce jedinou - Načeva a placka "Možnosti tu sou...". Padla. Za týden se těším na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  2. Různí - Hot Summer Hits 2008
  3. Různí - Kanikuly
  4. Různí - Mamma Mia
  5. Duffy - Rockferry
  6. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  7. Karel Hála - Pop galerie
  8. Iron Maiden - Somewhere Back In Time: The Best Of 1980-1989
  9. Madonna - Hard Candy
  10. Lucie Vondráčková - Fénix

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 33. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY