Poslušné panenky

09.08.2008 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Dvě alba na vrcholu amerického žebříčku a dva Top 10 hity. To není špatný výkon na skupinu, která vlastně existuje jen na MTV. Dívčí kvinteto Danity Kane je "vynálezem" magnáta Diddyho a druhé album "Welcome To The Dollhouse" nahrály s kohortou zaplacených producentů. Přesto je to docela slušná deska.
6/10

Danity Kane - Welcome To The Dollhouse

Skladby: Welcome To The Dollhouse (feat P.Diddy), Bad Girl (feat Missy Elliot), Damaged, Pretty Boy, Strip Tease, Sucka For Love, Secret Place (Interlude), Ecstasy (feat Rick Ross), 2 Of You, Lights Out, Picture This (Interlude), Poetry, Key To My Heart, Flashback (Interlude), Is Anybody Listening...
Vydáno: 12.05.2008
Celkový čas: 48:27
Vydavatel: Warner Music
Přiznejte to: Diddy je génius. Televizní soutěže, ve kterých diváci sledují a sestavují kapely, jejichž desky si pak kupují, je více než dost. Jen na MTV jich běželo několik. Dokonce se dá udělat několik sérií, ale co s kapelami ze starých dílů? Diddy má řešení. Dívčí r'n'b kvintet Danity Kane před dvěma lety vzešel z televizního pořadu "Making The Band", ale dva roky poté o nich už nikdo nevěděl. Aby Diddy prodal druhé album Danity Kane (v době, kdy si už všichni mysleli, že neexistují), nechal je producírovat ve čtvrté sérii "Making The Band", z níž vzešel klučičí band Day 26. Jen tohle stačilo, aby druhá deska startovala na čísle jedna amerického žebříčku stejně jako debut. Mimochodem, na vrcholu je o týden později vystřídali právě Day 26.

Všichni víme, že Danity Kane jsou umělohmotná kapela, která existuje jen proto, aby Diddy vydělal nějaké peníze. Všichni taky víme, že "Welcome To The Dollhouse" je hudební ekvivalent druhého dílu úspěšného béčkového filmu a že jméno Danity Kane si za rok bude pamatovat už jen Diddyho daňový poradce. I když tohle všechno vím, přesto přiznám, že "Welcome To The Dollhouse" je vlastně docela slušná r'n'b/popová deska. Není se třeba stydět, můžou za to hlavně producenti. Ač i na nich se podepsal nižší rozpočet, a tak druhá deska má Danju místo Timbalanda a Malaye místo Ryana Leslieho. Znovu ale nechybí Bryan Michael Cox nebo Mario Winans a The Hitmen.

Není nad tím třeba moc přemýšlet, lepší je poslouchat vnitřními orgány. "Bad Boy" a "Pretty Boy" jsou šťavnaté flákoty digitální soulu, který chtěla udělat Britney na "Blackout", ale nepodařilo se jí to. "Damaged" je taneční hit s lehce zapamatovatelným sloganem "Do, do ya got a first-aid kit handy?" (a co víc popový hit potřebuje?) a v pomalých skladbách ("Poetry") vzdychající holky dokonce zní trochu sexy. Nechtějte po mně, abych rozeznával, kdo je kdo. Většinu času stejně zpívají společně a na rozdíl od Pussycat Dolls žádná nemají šéfku (tou je samozřejmě Diddy).

Jak jsem se nedávno přesvědčil, ve striptýzových klubech teď hodně hrají novou desku Ushera, Danity Kane se tam hodí ale stejně dobře. Je to pochvala? Ne, ale alespoň víme, pro jakou situaci je tahle hudba určená. "Here I Stand" dostalo šestku, "Welcome To The Dollhouse" si ji zaslouží taky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY