Temní The Mars Volta zahrají v Roxy již příští sobotu

19.07.2008 09:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Mars Volta
© facebook interpreta
Temná americká kapela The Mars Volta vystoupí v pražském klubu Roxy již příští sobotu 26. července. Představí zde naživo své nejnovější, značně okultní album "The Bedlam In Goliath".

Základ kapely tvoří excentrický tandem Cedrix Bixler-Zavala a Omar Rodriguez-López, bývalí členové známých texaských At The Drive-In. Jejich hlasitá hudba připomíná čiré bláznovství, koncerty však jasně potvrzují, proč jsou The Mars Volta po celém světě tak výjimeční: za šíleným skladatelstvím se skrývá excelentní muzikantství, drtivá energická síla zvuku s vychytanými jazzovými vyhrávkami, hardcorem, punkem či salsou jejich oblíbeného klavíristy Larry Harlowa, a především neochota k jakýmkoliv kompromisům. Umění Omara Rodrigueze-Lópeze ocenil i časopis Rolling Stone, který ho umístil na titulní stranu svého červnového vydání věnovaného nejlepším kytarovým skladbám světa vedle B. B. Kinga, Jimmyho Page a Eddie van Halena.

Kapela, co mnohým ještě donedávna připomínala neurotický záchvat, svým čtvrtým albem vzala své posluchače částečně na milost. Dřívější radikální dvacetiminutové skladby zkrátili The Mars Volta na únosnou délku a jejich koncerty už také nepřipomínají maniakální jamy, kdy se málem každý z muzikantů považoval za sólistu. Jinak se ale nic nezměnilo - hutný zvuk na doraz a délka od 2,5 do 3 hodin. Vstupenky v ceně 750 Kč jsou k dostání v síti Ticketpro a Ticketstream. Koncert uvádí Charm Music.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY