Letošní Colours proběhnou poprvé i v knihkupectví

28.06.2008 15:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vizita
© facebook interpreta
Letos poprvé nabídne festival Colours Of Ostrava scénu i v možná pro hudební akci netypickém prostředí, a to v knihkupectví. Ne že by se tam odehrály divoké koncerty, ale ostravský Dům knihy Librex, který se nachází cca pět minut chůze od festivalového areálu, poskytne svůj prostor pro diskuse a setkání se zajímavými hosty. Dvě témata se budou vázat na země původu dvou výjimečných hudebnic, které na festivalu vystoupí: izraelské zpěvačky NOA a jediné autorky indických ghazal Kiran Ahluwalii.

Obě se povídání o Izraeli a Indii osobně zúčastní, vedle publicistů a odborníků na obě exotické kultury. Velkým lákadlem této scény se stane povídání s hercem a moderátorem Jaroslavem Duškem na téma humor, který si do knihkupectví odskočí před představením s divadlem Vizita "Barevná ostrá káva". V sobotu 12. července zde také proběhne veřejná debata týdeníku Respekt s tématem Olympiáda bude - co s tím dál? za účasti například sportovce a lékaře Lukáše Pollerta, odborníků na asijskou kulturu a dalších hostů. Program v Domě knihy doplní projekce filmů o Izraeli a snímků režiséra Igora Chauna o Indii.

Diskuse jsou součástí již tak bohatého doprovodného programu festivalu - od unikátních hudebních filmů v minikinokavárně MOFFOM či dětského programu přes divadla a performance až po otevřené workshopy salsy, hip hopu či flamenca. Přesný program celého festivalu včetně diskusní scény je možné nalézt na této webové stránce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY