Ebeni ovládli tuzemské obchody

25.06.2008 22:52 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Šestadvacátý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI zboural veškeré předpoklady a nabízí kupu změn. Ano, i na místech nejvyšších - Lenny Kravitz v rádiích sesadil pana Kryštofa, takže je co oslavovat. Šampaňské každý svoje, o "Chlebíčky" se postarají nejprodávanější bratři Ebenové.
Zázraky na počkání, lépe řečeno na hodně dlouhé počkání. V rádiích máme nové číslo jedna a v obchodech zabrala stupně vítězů trojice novinek. Jdeme na věc.

Lenny Kravitz - I'll Be Waiting
© facebook interpreta
RÁDIA - Pražský koncert zřejmě pomohl Lennymu Kravitzovi k tomu, aby jeho singl "I'll Be Waiting" konečně sesadil dlouho vládnoucí partu Kryštof, takže zlato míří tento týden za oceán, do Havířova a do Ostravy jenom stříbro. Dále se nám v rádiové hitparádě poskládal pěkný dámský blok: na bronzu zůstala Kylie Minogue, na bramborách Duffy, pětku berou Sugababes a následuje Colbie Caillat, Madonna a Švédka říkající si September. Slušný babinec, do dvou týdnů to vidím na pyžamovou party... Zbytek desítky nám již bohužel zůstal bez personálních změn, takže tento týden v nejvyšší společnosti samé staré známé tváře.

Podobná situace opanuje i odstavec věnovaný novinkám. První ze skromné dvojice čerstvých sil je na čtyřiapadesátce - Fergie a "Labels Or Love" a druhá na sedmdesátce E2 Crew s našlapanou peckou "Nambr 1 Hártkór".

Top 10 - rádia:
  1. Lenny Kravitz - I'll Be Waiting
  2. Kryštof - Atentát
  3. Kylie Minogue - In My Arms
  4. Duffy - Mercy
  5. Sugababes - Denial
  6. Colbie Caillat - Bubbly
  7. Madonna - 4 Minutes
  8. September - Cry For You
  9. Morandi - Angels
  10. Marek Ztracený - Ztrácíš

Bratři Ebenové - Chlebíčky
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Přední příčky v obchodech jsou malým hitparádovým zázrakem a zároveň naznačují situaci na tuzemském trhu. První místo tuzemská hudební jistota v podobě Bratří Ebenů, na dvojce mediálně nejvíce vyhajpovaná deska roku od Coldplay a na trojce rockoví dinosauři Judas Priest. Tři nejvyšší novinky tohoto týdne a také typičtí zástupci tuzemského nakupovacího vkusu... Bárta s Illustratospherou míří ze zlata na brambory, stříbrná Madonna pro změnu na pětku. V desítce se udrželi oba výběry z minula - "Taneční liga 105" a "Kanikuly". Naopak na ústup zatroubili Glen Hansard a Markéta Irglová, Ewa Farna a Lenny Kravitz.

Kromě zmíněných tří novinek, které se vytáhly na medaile, najdeme v první padesátce ještě další trio. Na přelomu třetí a čtvrté desítky debutuje DVD "Good Girl Gone Bad" Rihanny a "Rise And Fall, Rage And Grace" od The Offspring, na devětačtyřicítce pak výběrovka "Zejtra mám" Ready Kirken. Balíme. Příští týden se těším na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  2. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  3. Judas Priest - Nostradamus
  4. Dan Bárta - Animage
  5. Madonna - Hard Candy
  6. Jaromír Nohavica - Ikarus
  7. Duffy - Rockferry
  8. Různí - Taneční liga 105
  9. Různí - Kanikuly
  10. Alanis Morissette - Flavors Of Entanglement

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 26. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY