2Wings mají první původní český hudební Blu-ray Disc

15.06.2008 09:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

2Wings
© Karel Šuster
U příležitosti Svátku hudby, ve čtvrtek 19. června, proběhne od 14.00 hodin v Praze v klubu MAT (Karlovo nám.19, Praha 2) tisková konference, na níž bude představen první český původní hudební Blu-ray Disc ve vysokém rozlišení - 2Wings "Overseas Pilots".

Srdcem celého multimediálního projektu je třicetiminutový dokument "The Rainmaker", který se natáčel na jaře 2008 technologií HD. Film je opatřen českými, německými a anglickými titulky. Interaktivní ovládání dále umožní volbu plné audio verze CD "Overseas Pilots", audio bonusů z koncertních vystoupení a množství obrazového materiálu ve vysokém rozlišení: dva videoklipy, videozáznam jedné písně z koncertu na Jarním Sázavafestu 2008 a jako bonus najdete na BD rovněž jedenáct obsáhlých fotogalerií z natáčení CD, videoklipů a dokumentu. Autorem celkem 308 fotografií je renomovaný fotograf Karel Šuster.

Blu-ray Disc vytvořilo Studio DADA pod vedením režiséra Ivana Tatíčka. Jeho spolupráce s Danem Šustrem není náhodná. Tatíček realizoval v roce 1993 ve spolupráci s Českou televizí záznam prvního unplugged koncertu u nás - "Tichá dohoda UnplugGAG". Po několika klipech pro kapelu přišel vrchol spolupráce: první český hudební CD-ROM "Tichá dohoda Fucktography". Toto obsáhlé multimediální dílo vzniklo v první polovině roku 1996 a vydání se dočkalo o rok později. Šustr navíc složil hudbu k Tatíčkovu CD ROMu "Franz Kafka žil v Praze" z roku 1999.

2Wings jsou novým projektem kytaristy, skladatele a producenta Dana Šustra, který se v devadesátých letech proslavil se svojí kultovní indie-pop-rockovou skupinou Tichá dohoda s ním hrají hudebníci z poslední sestavy Tiché dohody - basista Michal Šerák a bubeník Wendy Šváb.

2Wings vystoupí živě 19.6. 2008 večer po tiskovce v klubu ROXY v rámci festivalu UNITED ISLANDS of Prague.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY