EMI vydá rarity z archívu BBC

12.06.2008 16:20 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Coldplay
© coldplaying.com
Pod křídly vydavatelství EMI se již dlouhá léta schovává mnoho slavných skupin a interpretů. Je tedy logické, že za ten čas muselo vzniknout i mnoho zajímavého materiálu, který ještě nikdy nevyšel. A právě ten se rozhodlo vydavatelství v nejbližší době fanouškům dopřát.

EMI v minulých dnech uzavřelo exkluzivní dohodu s BBC Worldwide, na základě které vydá stovky hodin materiálu, který se za ta léta v archívu rádiových a televizních vystoupení nastřádal. Kromě takových tutovek jako jsou Queen, Roxy Music, Paul McCartney nebo Pink Floyd, půjde i o skladby od Kylie Minogue, Lily Allen nebo Coldplay. Fanoušky právě kapely Coldplay, která zítra do světa vypustí nové album "Viva La Vida Or Death And All His Friends", dozajista potěší, že se tak již brzy dočkají například doposud nedostupné verze jejich hitu "Shiver" z roku 2000.

Ti, kteří pro změnu holdují třeba legendárním Pink Floyd, budou mimo jiné moci brzy vlastnit speciální radio session z roku 1967, která vznikla u příležitosti vydání jejich debutu "Piper At The Gates Of Dawn". Kdy první várka těchto rarit vyjde, však prozatím zveřejněno nebylo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY