Červnový MUSIC přináší program letních festivalů

05.06.2008 08:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 06/2008
© facebook interpreta
Červnový Mus!c drží tradici a stejně jako každý rok přináší na svých stránkách přehled nejzásadnějších hudebních festivalů, které se chystají odehrát na česko-slovenském teritoriu. V čísle 06 najdete festivalový program od června až do konce července, prázdninové dvojčíslo 07-08 pak slibuje pokračování až do konce prázdnin.

A co dalšího nový MUS!C nabízí?

COLDPLAY Zásadní změna (Martina Kotrbová)
V současnosti asi největší anglická rocková kapela Coldplay vydává v polovině června své čtvrté řadové album. V dubnu letošního roku její frontman prozradil, že album představuje pro Coldplay nový směr, změnu oproti předchozím deskám, které prý tvořily jakousi trilogii. Co tedy můžeme očekávat? Povedou Coldplay i po vydání novinky "Viva La Vida Or Death And All His Friends" žebříček potenciálních nástupců U2 stejně suverénně jako dosud?

GIPSY.CZ Žrádlo, co nenapodobíš (Markéta Nešlehová)
Živelná pohroma s očistnými následky, takové je nové album Gipsy.cz včetně jeho hlavních aktérů - Radovana "Gipsy" Bangy a Vojtěcha Lavičky. Jiskrná dvojice, se kterou je radost překotně povídat. A nejen o nové desce "Reprezent".

OFFSPRING Punk nebo komerce? (Dalibor Vik)
Ačkoli se skalním punkáčům při pouhém vyslovení jména The Offspring otevírá kudla (pardon, sichrhajcka) v kapse, bezesporu právě oni znamenali a symbolizovali zahraniční punk pro celou generaci domácích posluchačů. Přesně z toho důvodu na ně vsadili i organizátoři festivalu Rock For People jako na jednoho z hlavních letošních zahraničních headlinerů.

OHM SQUARE Nenecháme se opít rohlíkem (Lukáš Kadeřábek)
Když loni opustil Ohm Square Dušan Lipert, kdekdo kapelu odepsal. Jak se ale ukazuje, bylo to poněkud předčasné. Ohm Square nejenže právě vydávají novou desku "Taking Shape", ale zároveň úplně rezignovali na klasický způsob distribuce a rozhodli se album vydat pouze prostřednictvím svých webových stránek. Na otázky o nové desce i způsobu její distribuce odpovídá Honza Čechtický (aka Jan2).

HADOUKEN! Svěží indie vítr z ostrovů (Lukáš Kadeřábek)
Dejte dohromady elektronickou naštvanost a drive Prodigy, agresivní syntetiku nintendo zvuků, fosforovou září posedlý nu-rave, ostré kytary a štiplavý grime The Streets nebo Dizeeho Rascala a máte Hadouken!. Pětičlennou partu adolescentů, z které je paf většina hudebních novinářů Albionu. Partu, jež je vzývána jako jedna z největších nadějí současné indie popové scény.

SIGUR RÓS Nesnesitelná křehkost bytí (Saša Neuman)
Pro někoho jsou jejich desky příliš podobné jedna druhé. Jiný se zase nemůže jejich emocemi nabité hudby nabažit, ani když to poslouchá pořád dokola. Islandský kvartet Sigur Rós vnesl na sklonku 90. let do světového rocku neslýchanou křehkost - a neustále ji propracovává.

GREEN DAY Skrytá identita (Dalibor Vik)
Internet je báječná věc. Díky anonymitě a virtuální totožnosti se z uhrovitého mladíka z předměstí může stát Marlon Brando. Z uťáplé spolužačky s ofinou a nemožnými brýlemi zase Lara Croft či Gwyneth Paltrow. Jde to ale i naopak. A tak se z Green Day, aniž by to kdo měl šanci tušit, stali FOXBORO HOT TUBS. K záměrné cestě z výsluní na pomyslné "hnojiště" měli ovšem své důvody.

VICTORIA Už jsem Češka (Josef Vlček)
Možná si vzpomenete na Victorii. Usměvavou Jihoafričanku českého původu, která sem přišla před pár lety spolu s tátou a začala zpívat r&b tak, jako žádná domácí zpěvačka před ní. A tahle obdivovatelka Mary J. Blige je teď zpátky s novým albem "Velvet". Co se změnilo od dob debutu a jak dokázala Victoria pro nové album získat světové producenty, se ptá Josef Vlček.

LINKIN PARK Chceme jít dál (Martina Kotrbová)
ILONA CSÁKOVÁ Jsem tam, kde jsem (František Fiala)
SVĚCENÝ & DVOŘÁK Co s Vivaldim v roce 2008? (Vladimír Vlasák)
MADONNA NEBO POLICE? Musíme do ciziny! (Vladimír Vlasák)

V pravidelných rubrikách nechybí tradiční měsíční PŘEHLED NOVINEK hudebních i filmových, PŘES 50 RECENZÍ na nová CD a DVD, přehled kinopremiér, měsíční albová hitparáda a soutěže o desky a lístky na koncerty. Více na www.e-music.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY