Debut dánských Alphabeat očekávejme v červnu

20.05.2008 15:10 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Alphabeat - This Is Alphabeat
© facebook interpreta
V domovském Dánsku platí kapela Alphabeat již nějakou dobu za velké hvězdy a na svém kontě tam má tři velmi úspěšné singly. Letos se ale Alphabeat pokusí debutovou deskou prosadit i ve zbytku Evropy.

Přestože Alphabeat existují již pět let, poprvé o sobě v Evropě dali vědět až na podzim minulého roku, kdy především ve Velké Británii zaujali singlem "Fantastic 6". Aktuálně se i domácímu publiku pomalu vrývají pod kůži na první poslech hitovou písní s názvem "Fascination". Velkou zásluhu na tom má i taneční remix od věhlasného Bimbo Jonese aka Leea Daggera, se kterým Alphabeat bodují na evropských diskotékách. Obě zmiňované písně pochází z debutové desky "This Is Alphabeat", kterou toto šestičlenné sdružení vydá 2. června. Hudebně jsou Alphabeat srovnáváni svým nábojem s brazilskou partou CSS nebo legendárními The B-52’s, což potvrzují též na zbrusu novém singlu "Ten Thousand Nights".

Dodejme, že singl "Ten Thousand Nights" by měl vyjít již v příštím týdnu. Remixy ke skladbě dodal opět Bimbo Jones, ale také Superbass nebo Brodinski & Yuksek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY