Bobby McFerrin vystoupí v Praze již tento týden

12.05.2008 11:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bobby McFerrin
© facebook interpreta
Po dvaceti letech se píseň "Don't Worry, Be Happy" stává znovu hitem a její melodii si i díky českým rádiím, televizím a internetu brouká kdekdo. Oproti roku 1988, kdy tento šlágr vyšel na albu "Simple Pleasures", však už není neznámé jméno jejího autora Bobbyho McFerrina. Tento desetinásobný držitel Grammy a charismatický hudebník s hlasem o rozsahu čtyř oktáv totiž tento týden přijíždí do Prahy jako hvězda první velikosti.

Svědčí o tom ostatně enormní zájem o jeho pražskou návštěvu: aby se dostalo na všechny fanoušky, muselo být původně naplánované vystoupení ve čtvrtek 15. května doplněno dalším koncertem v pátek 16. května. Oba večery v Kongresovém centru doplní vybraní tuzemští muzikanti, ale i publikum, jehož interakci Bobby McFerrin s oblibou využívá. "Součástí koncertu Bobbyho McFerrina se může stát doslova každý divák v sále," dodává Marek Vrabec, umělecký ředitel projektu Strings Of O2. Pro své první vystoupení 15. května si Bobby McFerrin ke spolupráci vybral Dana Bártu, Clarinet Factory a chlapecký sbor Boni Pueri. Na druhém koncertě 16. května se po jeho boku objeví ženské duo Tara Fuki a zpěvačka Ridina Ahmedová. Stejně jako 15. května Bobbyho McFerrina podpoří chlapecký sbor Boni Pueri.

Vystoupení Bobbyho McFerrina je prvním kamenem nové koncertní řady hudebních hvězd Strings Of O2. Setkávají se nad ní pořadatelé etablovaného festivalu Struny podzimu a společnost Telefónica O2 Czech Republic. Prodej lístků na druhé vystoupení probíhá v síti Ticketpro - jejich ceny se pohybují od 1 400 Kč do 3 700 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY