shop.musicserver.cz
Nové desky pro 20. týden

Nové desky pro 20. týden

Vydáno: 12.05.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Vskutku pestrý hudební mix se nám sejde příští týden. Jazz se šansonem míchá Zaz, v bluesových vodách loví Hugh Laurie, Bobby McFerrin se tentokrát ponořil do americany, Demi Lovato nadále sleduje pop rock, alternativní rock Primal Scream, seznámíme vás s folkovou Gabrielle Aplin i s rozmanitým soundtrackem k filmu "Velký Gatsby".

Pokud se v pondělí 13. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Zaz - Recto Verso (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / šanson / soul

Zaz - Recto Verso
Francouzská písničkářka Zaz zažila takřka snový start kariéry, když se jejího eponymní debutu prodalo více než 1,7 miliónů kusů po celém světě. V Německu, Polsku, Belgii, Švýcarsku, Rusku a Turecku dosáhl diamantových desek a u nás se blíží k dvojité platině. S druhým studiovým albem "Recto Verso" tedy zákonitě vzrůstají očekávání, zda se jí podaří navázat na tento úspěch. Pro tento účel na desku složila a následně vybrala celkem čtrnáct písniček, v kterých se drží osvědčeného receptu míchající šanson, jazz, soul, blues a další vlivy. První ochutnávkou z "Recto Verso" je singl "On ira", jehož videoklip uvidíte na zpěvaččině VEVO. Ukázky všech skladeb pak nabízí exkluzivně iTunes.


Tip týdne

Hugh Laurie - Didn’t It Rain (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues

Hugh Laurie - Didn’t It Rain
Po velkém úspěchu debutového alba "Let Them Talk" vydá Hugh Laurie, seriálový představitel Dr. House, novinku "Didn’t It Rain". Ta ho zachycuje na cestě z New Orleans k dalším zdrojům amerického blues, od těch opravdu velice starých až k těm současným. Vedle sebe se pak v klidu srovnají W.C. Handy se "St Louis. Blues" a Jelly Roll Morton s "I Hate A Man Like You", ale také Dr. John "Wild Honey" a Alan Price z The Animals "Changes". Producentem nahrávky je opět Joe Henry, s nímž se Laurie sešel ve studiu Ocean Way v Los Angeles v lednu tohoto roku. Společnost jim dělala parta muzikantů pod názvem Copper Bottom Band, tedy Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch a Patrick Warren, navíc s vokalisty Elizabeth Lea a Larrym Goldingsem. Na albu ale uslyšíte také guatemalskou zpěvačku Gaby Moreno a soulovou vokalistku Jean McClain, která dříve spolupracovala s Jimmy Cliffem nebo Sheryl Crow. Pozvání přijal i slavný bluesman oceněný Grammy, Taj Mahal, který si zazpíval v nové verzi "Vicksburg Blues". Něco málo z této desky odhaluje i na svém VEVO. Vedle standardního CD a vinylové verze vyjde titul i v Deluxe edici s pěti audio bonusy navíc a s bohatou grafickou výbavou.


Bobby McFerrin - spirityouall (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: americana / bluegrass

Bobby McFerrin - Spirityouall
Bobby McFerrin se po mnohojazyčném "VOCAbuLarieS" vrhl opět na odlišný druh hudby. Své nové album "spirityouall" postavil na sedmi klasických spirituálech, z nichž tři nahrál v roce 1957 jeho otec pro album "Deep River". Ovšem podobnost v nich nehledejte. Bobby McFerrin jr. je pojal ve svém originálním pojetí a dále je doplnil coververzí "I Shall Be Released" Boba Dylana a pěti původními skladbami. Pokud vás zarazil zvláštní název nahrávky, pak vězte, že se jedná o složeninu tří slov - spirit you all. Stylově se na desce věnuje americaně a bluegrassu a opět kombinuje jak otextované melodie, tak i skladby beze slov. Ferrin i na "spirityouall" přivítal jednoho hosta, kterým je ve čtyřech skladbách jazzová zpěvačka Esperanza Spalding. Ukázky všech skladeb si můžete poslechnout na iTunes a případně posléze i naživo 19. a 20. června v pražském Rudolfinu s Českou filharmonií nebo o den později 21. června na Staroměstském náměstí, kde zpěvák vystoupí zdarma.


Demi Lovato - Demi (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / folk rock

Demi Lovato - Demi
Po dvou letech vyplněných mimochodem i porotováním v americkém X Factoru se dvacetiletá Demi Lovato hlásí s novým, již čtvrtým albem v pořadí, jemuž dala velmi prozaický název "Demi". Pro standardní edici připravila celkem třináct skladeb, na kterých se vedle ní samé podílel i osvědčený autorský tým s lidmi jako je Savan Kotecha, Mitch Allan, Ryan Tedder, nebo Emanuel "Eman" Kiriakou. Jednu písničku pak napsala i se zpěvačkou a raperkou Cher Lloyd, kterou si následně pozvala i jako jediného hosta do studia. Už před časem desku předznamenal singl "Heart Attack", jehož videoklip a řadu remixů najdete na VEVO Demi Lovato.


Gabrielle Aplin - English Rain (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop folk / folk

Gabrielle Aplin - English Rain
Britská písničkářka Gabrielle Aplin, která se loni prosadila předělávkou "The Power Of Love" od Frankie Goes To Hollywood, začínala s hudbou již jako patnáctiletá. Mezi své velké vzory už tehdy řadila Joni Mitchell, nebo Bruce Springsteena. V sedmnácti si založila vlastní vydavatelství, pro které natočila tři EP a bodovala s nimi v digitálním obchodě iTunes. Nyní konečně vydává i své plnohodnotné debutové album nazvané "English Rain". Kdo by po "The Power Of Love" čekal, že na něm budou především předělávky, ten by se mýlil. Všech jedenáct zbývajících songů jsou čistě autorskou záležitostí samotné zpěvačky a jejího spolupracovníka Nicholase Atkinsona. Desku produkoval Mike Spencer, který má ve svém portfoliu jména jako Jamiroquai, Newton Faulkner, Alex Clare, či Ellie Goulding. Poměrně slušnou část desky odhaluje zpěvačka na svém VEVO kanálu.


Escape The Fate - Ungrateful (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: post-hardcore

Escape The Fate - Ungrateful
Personální přetřesy v kapelách mnohdy nevěstí nic dobrého. To se ale snad nebude týkat amerických Escape The Fate, kteří posílají do obchodů své čtvrté studiové album. Na CD "Ungrateful" už totiž neuslyšíte baskytaristu a velkého rebela Maxe Greena, kterého nahradil TJ Bell. Jedenáct nových kousků produkoval John Feldmann, který s kapelou spolupracoval rovněž na desce "This War Is Ours". Kapela vybrala z nahrávky dva nové singly opatřené videoklipy - "Ungrateful" a "You're Insane".


Agnetha Fältskog - A (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Agnetha Fältskog - A
Členka legendární skupiny ABBA Agnetha Fältskog se vrací po dlouhých devíti letech s albem nazvané jednoduše "A". Oproti jeho předchůdci "My Colouring Book", které bylo poskládané především z coververzí, se tentokrát pochlubí materiálem zcela původním. S jeho napsáním a následně i produkcí ji výrazně pomohl Jörgen Elofsson, jehož služeb v minulosti využila například Britney Spears, Jennifer Rush, Il Divo nebo Agnes. Dalšími, kdo promluvili do vzniku "A", byli i producent Peter Nordahl a člen Take That Gary Barlow, který pro zpěvačku složil a spolu s ní nazpíval skladbu "I Should’ve Followed You Home". Vedle ní a prvního singlu "When You Really Loved Someone", jehož videoklip uvidíte na YouTube.com, najdete na desce dalších osm písniček.


MS MR - Secondhand Rapture (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / indie pop

MS MR - Secondhand Rapture
Pokud sledujete naši rubriku "Podpultovky", jistě vám neunikla nová deska amerického dua MS MR. Náš kolega Lukáš Boček se v ní totiž rozplýval nad épéčkem "Candy Bar Creep Show". Nyní vychází "Secondhand Rapture", tedy první plnohodnotné album této dvojice. Dvanácti skladbové CD obsahuje také hitovky "Hurricane" a "Fantasy", jež kapela opatřila příslušnými videoklipy. Pokud vás ani jedná z těchto ukázek nepřesvědčila, vězte, že zbytek alba má rozhodně co nabídnout. Na písních se totiž podílel Tom Elmhirst, známý ze spolupráce s Adele nebo zesnulé Amy Winehouse. A pokud máte navíc rádi televizní seriál "Hra o trůny", uslyšíte ve třetí sérií další novinkový kousek "Bones".


Joshua Redman - Walking Shadows (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / tradiční pop

Joshua Redman - Walking Shadows
Jazzový saxofonista Joshua Redman se po spolupráci s Bradem Mehldauem a Ferencem Nemethem připomene také sólově jako lídr. Album nazval "Walking Shadows" a poprvé se na něm potkává se smyčcovým orchestrem pod taktovkou Dan Colemana. Ovšem i v této nahrávce má prsty Brad Mehldau, který ji produkoval a zahrál si na ní i na piano. Nechybí ani dvorní spoluhráči Redmana - bubeník Brian Blade a basista Larry Grenadier. Hudební náplní jsou vedle klasiky Johanna Sebastiana Bacha, "Instant Eyes" Waynea Shortera, případně beatlesovské "Let It Be" i několik původních skladeb dvojice Redman a Mehldau. Nahrávky aranžovali Mehldau, Coleman a skladatel Patrick Zimmerli. První ochutnávky z "Walking Shadows" servíruje vydavatelství Nonesuch na svých stránkách.


Petr Spálený - Můj dým (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: country / pop / rock

Petr Spálený - Můj dým
Na novou studiovou desku Petra Spáleného si fanoušci museli počkat dlouhých osm let. Nástupce alba "Jackpot" přináší dvanáctku nových písní, na jejichž textech se podíleli ostřílení fachmani Eduard Krečmar, Vladimír Poštulka, Mirek Černý nebo Zdeněk Rytíř. Nesmíme zapomenout ani na zpěvákova bratra Jana, který rovněž přispěl svou troškou do mlýna. O skládání se Petr Spálený podělil s Apollo Bandem. Kapelu tvoří Pavel Krejča a kytaristé Stanislav Jelínek a Fredy Bittner.


Různí - The Great Gatsby (soundtrack) (Universal)
web / facebok.com / psali jsme
žánr: filmová hudba / různé

Různí - The Great Gatsby (soundtrack)
Necelý týden po světové premiéře se i do české distribuce dostane filmové zpracování románu Francise Scotta Fitzgerald "Velký Gatsby", které má na svědomí režisér Baze Luhrmanna. Snímek, jehož hlavními hvězdami jsou Leonardo DiCaprio a Tobey Maguire, svou hudbou doprovodil nejen Craig Armstrong, ale především řada písniček, které vychází na stejnojmenném soundtracku. Kromě dvou skladeb byly všechny nahrány speciálně pro tento film a jejich interprety jsou například Lana Del Rey, will.i.am, Florence And The Machine, The xx, Emeli Sandé společně The Bryan Ferry Orchestra, Beyoncé s André 3000, Sia, Gotye, Jack White, nebo Jay-Z, který je zároveň producentem celé nahrávky. Ukázky všech písniček najdete v sampleru na YouTube.com.


Primal Scream - More Light (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Primal Scream - More Light
Jarní počasí nám vlilo plno nové energie do žil, a pokud byste chtěli další nášup, nenechte si ujít novou desku Primal Scream. Nahrávka "More Light" se podle frontmana Bobbyho Gillespieho nese na vlně moderního rock'n'rollu. Lídr ke zvuku desky ještě prozradil: "Použili jsme kytary poněkud jiným způsobem, než jakým se normálně v rocku využívají. Znějí hodně orchestrálně. Spojili jsme jejich zvuk s elektronikou a dalšími nástroji. Výsledek je docela zajímavý." Zaujal vás? Pak si buďte jistí, že to zdaleka není vše. Mezi hosty se na CD objevil také Robert Plant z Led Zeppelin a svůj vokál propůjčil kousku "Elimination Blues". Pro ukázky navštivte YouTube.com, kde na vás čeká výživný song "2013" společně s preview celého alba. Nahrávka vychází také v deluxe edici.


R.E.M. - Green (25th Anniversary Deluxe Edition) (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

R.E.M. - Green (25th Anniversary Deluxe Edition)
R.E.M. si letos připomínají dvě velká výročí. Tím prvním je třicet let od vydání debutu "Murmur" a tím druhým pětadvacet let od vydání alba "Green", které se stalo velkým americkým i mezinárodním úspěchem. U této příležitosti je přichystána výroční edice obsahující se dvěma audio disky, kde původní remasterované album doplní i bonusový disk se záznamem jednoho z posledních koncertů světového turné. Vystoupení proběhlo 10. listopadu 1989 v americkém Greensboro, jen pár mil od studia, kde kapela kdysi pořídila úplně první snímky. Výroční edice doprovází i znovu vydaný vinyl alba.


The Resistance - Scars (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: death metal

The Resistance - Scars
Pro fanoušky extrémnější odnože metalu máme tento týden novinkovou desku od švédských The Resistance. Ambiciózní debut mladé kapely čítá dvanáct stop, které se nesou v duchu zlaté éry švédského death metalu osmdesátých a devadesátých let minulého století. Nutno dodat, že všichni členové kapely mají s tímto žánrem letité zkušenosti: V sestavě našel své místo Glenn Ljungström, bývalý člen In Flames nebo Marco Aro, kterého najdete u mikrofonu a dříve působil v The Haunted. Přesvědčte se ale sami a věnujte pozornost lyric videu "The Serpent King".


Dále vychází:

Burt Bacharach - Anyone Who Had A Heart - The Art Of The Songwriter (Universal)
Charles Trenet - C. Trenet Au Cinema (EMI)
Depeche Mode - Soothe My Soul (singl) (Sony Music)
Eva & Manu - Eva & Manu (Supraphon/Warner Music)
Groundhogs - United Artists Years 72-76 (EMI)
Hacride - Back To Where Yo'Ve Never Been (Mystic Production)
Immolation - Kingdom Of Conspiracy (Mystic Production)
Kings Of Leon - Collection Box (Sony Music)
Martha Argerich - Live From The Lugano (EMI)
Piano Guys - Piano Guys 2 (Sony Music)
Psy - Gentleman (singl) (Universal)
Různí - Tanecni Liga 149 (Universal)
Steak Number Eight - The Hutch (Mystic Production)
Visací zámek - Platinum Collection (EMI)
Whitesnake - Little Box 'O' Snakes/Ltd (EMI)

Vychází na vinylu:
Gabrielle Aplin - English Rain (EMI)
Hugh Laurie - Didn’t It Rain (Supraphon/Warner Music)
Primal Scream - More Light (EMI)
R. E. M. - Green (Supraphon/Warner Music)

Reedice:
Josef Zíma - Josef Zíma (Supraphon)

NÁZORY
  • Podporovatelé české scény (NDP, 12.05.2013 08:37) Reagovat

    No Distance Paradise vydali na tuzemské poměry hodně zajímavou desku a o té tady není ani zmínka. Redaktor IDnes ji dal 70%. Myslím, že by nebylo od věci se na tento mladý projekt podívat tady taky. Kluci si to zaslouží už minimálně za jména, která se pod deskou podepsaly, když se tady v česku na to neustále hraje ( jm. Sunshine, Dušan Neuwerth)

    • Re: Podporovatelé české scény (Tomáš Parkan - autor, 13.05.2013 10:07) Reagovat

      Škoda, že takovéhle náměty přijdou vždy až po vydání. Ač to bude znít divně, opravdu netrávím celý týden na internetu hledáním, co kdy kdo vydává.
      Co vychází, čerpám obvykle z edičních plánů, které mi lidi z vydavatelství buď posílají nebo vím, kde je u nich na stránkách najdu. Zajímavé je, že tenhle servis poskytují především velké firmy, plus třeba indies. Malé české labely na to kašlou. Za těch sedm let, co Nové desky dělám, se neozval jediný. Pokud mě tedy na to neupozorní někdo z kolegů, případně je nedistribuuje bontonland, který má slušný seznam předobjednávek, jednoduše se o nich nedozvím. Asi to pro české labely není zajímavé.
      Pouze se občas stane, že mi napíše sama kapela, jako třeba November 2nd, a věřte, že pak velmi rád o jejich nových deskách napíšu. Je to ale pouze výjimečná záležitost. Tím jsem chtěl říct, že v případě Nových desek to není o tom, zda si nějaká deska zaslouží, aby se o ní psalo, ale o tom, jestli kapela, či tým kolem ní chce, aby se o ní psalo. Stojí je to totiž jedno jediné - jeden email: tehdy a tehdy vychází to a to, a info a ukázky najdete tam a tam. Toť vše.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Petr Spálený vydává ke svým osmdesátinám kompilaci s největšími hity a duety (15.03.2024 12:51)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- "Čisté zlo," kritizuje frontman Skillet potratovou hymnu Demi Lovato (25.01.2024 12:14)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Mirai Billie Eilish Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu