Nové desky pro 20. týden

11.05.2008 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinkové panely v obchodech s hudbou příští týden ovládnou jména Garou, Neil Diamond, Lucie Bílá, Ashlee Simpson, Cherish, Danity Kane, DAY26, Estelle, Frank Sinatra, Ilona Csáková, Petra Kepeňová, Ray J, Sara Bareilles, Disco Ensemble, Lou Fanánek Hagen a T-Bone Burnett.
Pokud se v pondělí 12. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Garou - Piece Of My Soul (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: francouzský pop / pop / rock

Garou - Piece Of My Soul
Jednou to přijít muselo. Po třech francouzsky zpívaných albech, po deseti letech kariéry, po několika koncertních titulech konečně nazpíval charismatický Kanaďan Garou svoji první desku anglicky. Dostala název "Piece Of My Soul" a s Garouem ji tvořil vskutku mezinárodní tým. Své zastoupení má Švédsko, Amerika, Kanada, Irsko či Velká Británie. Tu zastupuje Guy Chambers, jinak blízký spolupracovník Robbieho Williamse, a jedná-li se o Garua, nemůže chybět ani Aldo Nova. Pro nás je zajímavostí, že jedna z písniček je přímo inspirovaná příběhem české modelky Petry Němcové. Garou si i na "Piece Of My Soul drží stále svůj styl popu, kde se míchají francouzské vlivy a rock s jeho neuvěřitelným hlasem. Tři ochutnávky můžete okusit na jeho MySpace.com.


Neil Diamond - Home Before Dark (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Neil Diamond - Home Before Dark
Americký skladatel a hudebník Neil Diamond vydává po třech letech nové studiové album pojmenované "Home Before Dark". Na dvanácti nových skladbách se podílel také slavný producent Rick Rubin, který dříve spolupracoval také s Metallikou či System Of A Down. Některé z písní včetně titulní "Home Before Dark" si můžete poslechnout zde. Fanoušky jistě potěší i duet s členkou Dixie Chicks Natalií Maines "Another Day (That Time Forgot)". Pro samotného zpěváka novinka symbolizuje velký krok kupředu. Ve skládání šel hlouběji a netají se tím, že pro něj bylo velice těžké a bolestivé psát o některých tématech.


Sara Bareilles - Little Voice (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: akustický pop / písničkářství

Sara Bareilles - Little Voice
Ze Spojených Států se k nám dostává další zajímavá písničkářka Sara Bareilles. Kritici o ní tvrdí, že je symbiotickým spojením Norah Jones a Fiony Apple a jméno producenta, jímž je Eric Rosse, přináší i mírný vliv Tori Amos. I když Sara Bareilles už vydala jedno album, její novinka "Little Voice" bude považována zřejmě za její debut, protože je to první album, které vychází u velké společnosti. Ostatně z předcházející desky na "Little Voice" naleznete hned šest znovu nahraných skladeb. O tom, jestli bude Sara Bareilles pro vás zajímavá nebo zapadne do řady nevýrazných písničkářek, už nyní můžete přemýšlet při poslechu pěti skladeb na jejím MySpace.com.


T-Bone Burnett - Tooth Of Crime
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock/country

T-Bone Burnett - Tooth Of Crime
Zpěvák a skladatel T-Bone Burnett nachystal po dvou letech nový studiový materiál. Opět spolupracoval se skladatelem Samem Shepardem, se kterým je v kontaktu už více jak deset let. Desítka nových skladeb je esencí skýtající náhled na moderní konflikty a osobní dramata v moderní realitě. Po desce "The True False Identity" se fanoušci mohou těšit na realizaci dlouho nasbíraných nápadů. Ukázky s připravené novinky si můžete poslechnou kliknutím sem.


Ashlee Simpson - Bittersweet World (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / elektronický punk

Ashlee Simpson - Bittersweet World
Ashlee Simpson, slavná sestra ještě slavnější sestry Jessicy, přichází s třetím albem "Bittersweet World", které měl původně produkovat Robert Smith z The Cure. Jelikož ho ale chtěla mít hotové dřív, musela se spokojit "pouze" s Timbalandam, který má snad opravdu prsty v každém albu poslední doby, a s Kennou, jež se podílel s Mikem Shinodou na debutu Fort Minor. K nim se ještě připojila půlka The Neptunes nebo třeba neméně ceněný Jack Joseph Puig, známý ze spolupráce s převážně rockovými kapelami. Výsledkem je deska, jež osciluje mezi pop-rockem, punkem a elektronikou. První dva singly z této desky umístila Ashlee Simpson na svém MySpace.com.


Disco Ensemble - Magic Recoveries (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: post-hardcore

Disco Ensemble - Magic Recoveries
Finští buřiči vydávají po dvou letech novou a v pořadí třetí řadovou desku. Nahrávání nových skladeb začalo na konci listopadu minulého roku a skončilo v polovině ledna tohoto roku. Během příprav, ve kterých měl své slovo i producent Pelle Gunnerfeldt, poslala skupina fanouškům i několik zpráv o průběhu nahrávání. Dali dohromady celkem třináct nových písní včetně poslední "schované" písně "Boxer". Prvním singlem bude "Bad Luck Charm". Zde si můžete poslechnout několik písní z připravené desky a na klip k písni "Bad Luck Charm" se můžete podívat kliknutím sem.


Lucie Bílá - Lucerna (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Lucie Bílá - Lucerna
Mimořádné události žádají mimořádnou pozornost. Loňské turné Lucie Bílé ke studiové novince "Woman" se setkalo s takovým ohlasem, že se rozhodla zachytit atmosféru jednoho z koncertů na DVD. Volba padla jak jinak, než na Velký sál Lucerny, podle nějž dostala jméno i deska samotná. Lucie Bílá tento titul pojala jako výjimečnou událost a tak se nabízejí hned tři možné podoby "Lucerny": klasické CD s audio záznamem koncertu, DVD s obrazovým záznamem a speciální edice CD se dvěma DVD, kde na jednom je zachycen koncert a na druhém unikátní dokument o zpěvačce.


Lou Fanánek Hagen - Jevany (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Lou Fanánek Hagen - Jevany
Lou Fanánek Hagen, neúnavná a zcela ojedinělá osobnost na naší hudební scéně, připravil po delší době novou sólovku "Jevany". Autor skladeb chtěl vytvořit pestré a hitové album a jeho hlavním cílem bylo, aby se člověk skvěle pobavil, hlavně při poslechu skladeb jako "Mein Kampf im Wald Rzaholetz". Smích vyvolá třeba "Střecha", "Chaťák" či "Boleslav" a naučnou poentu skrývá "Libuše". Je důležité také upozornit, že CD obsahuje úplně první Fanánkův text psaný ve slovenském jazyce. Na webu Fanánkovy domovské kapely je ke slyšení několik ukázek.


Frank Sinatra - Nothing But The Best (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: swing

Frank Sinatra - Nothing But The Best
Asi si říkáte, proč zmiňujeme v Nových deskách kompilaci Franka Sinatry, jež dostala název "Nothing But The Best", ale příští týden tomu bude právě deset let, co nás tento zpěvák navždy opustil a u příležitosti tohoto výročí vychází právě tento výběr vychází. Najdete na něm dvaadvacet perfektně přemíchaných a remasterovaných verzí těch největších hitů včetně doposud nikdy nevydané verze "Body And Soul". "Nothing But The Best" můžete v obchodech najít i ve verzi s DVD obsahující "Sinatra In Concert At The Royal Festival". Čtyři ukázky z tohoto výběru poskytlo vydavatelství k poslechu na MySpace.com.


Danity Kane - Welcome To The Dollhouse (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: urban / pop / r'n'b

Danity Kane - Welcome To The Dollhouse
Tento týden dodala hned dvě novinky americká reality show "Making The Band". První z nich má na svědomí výherkyně třetí řady, jež si daly název Danity Kane. "Welcome To The Dollhouse" je již jejich druhým albem a stejně jako na předchozím albu i zde měly dámy k dispozici početný producentský tým po vedením Seana "Diddyho" Combse. Mezi dalšími jmény naleznete Bryana Michaela Coxe, The Runners či Danju a se skupinou si po jedné písničce střihli i Missy Elliot a Rick Ross. Z těchto jmen je zřejmé, že skupina opět míří do vod urban music. Část alba nabízejí Danity Kane na svém MySpace.com.


DAY26 - DAY26 (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b

DAY26 - DAY26
Druhou novinku americké reality show "Making The Band" mají na svědomí poslední vítězi soutěže DAY26 s eponymním albem. Narozdíl od Danity Kane tahle pětice kluků debutuje, ale co se týče složení producentského a autorského týmu je prakticky identický s tím, který se staral o Danity Kane. A i z tohoto důvodu nepřekvapí, že DAY26 míří do podobných současných r'n'b vod. Na MySpace.com skupiny najdete několik skladeb z novinky k poslechu.


Ilona Csáková - Ilona Csáková/2008 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Ilona Csáková - Ilona Csáková
Ilona Csáková nechala čekat svoje příznivce na české poměry poměrně dlouho. Se svoji studiovou novinkou se hlásí po sedmi letech! Album nese "pouze" její jméno a zpěvačka se vrací opět ve skvělé pěvecké kondici. Zařadila na něj mimojiné skladbu "Chlapi takoví nejsou", kterou již prověřila rádia, a coververzi písně "Kočky" od skupiny Nerez, jíž představila nedávno v televizním pořadu "Souboj hitů."


Petra Kepeňová - Petra Kepeňová (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop-rock

Petra Kepeňová - Petra Kepeňová
Kdo nesledoval druhou řadu soutěže "Slovensko hľadá SuperStar", zřejmě mu jméno Petra Kepeňová nic neřekne. Tato čtyřiadvacetiletá studentka pedagogické fakulty nedošla v soutěži nikterak daleko, ale i tak nyní vydává svůj eponymní debut. Pod autorským vedením Vlada Čulíka a Vila Chudého nahrála jedenáct převážně pop-rockových písniček, z nichž tři si sama otextovala. MySpace.com Petry Kepeňové dává nahlédnout pod pokličku této desky v šesti písničkách.


Ray J - All I Feel (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b

Ray J - All I Feel
Americký zpěvák z Mississippi Ray J není v hudebním světě žádným nováčkem. Na scéně působí již od roku 1997 a mimo to, že je bratrem o něco slavnější Brandy, je známý i jako autor, herec, občasný rapper a producent. "All I Feel" je jeho čtvrtým albem, na které si jeho příznivci museli počkat tři roky. Vznik novinky od hudby až po produkci držel pevně v rukou, ačkoli i on si přibral na pomoc několik dalších méně známých producentů, mezi nimiž trčí snad jenom Rodney Jerkins. Titulní skladbu a první singl z desky "Sexy Can I" nahrál Ray J na své MySpace.com.


Cherish - The Truth (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop / hip hop

Cherish - The Truth
Americkou r'n'b skupinu Cherish tvoří čtyři sestry Kingovy a i díky tomu jsou považovány za nástupkyně Destiny's Child. První album "Unappreciated" jim vyšlo v roce 2006 a nyní by si svoje postavení na hudební scéně rády upevnily pomocí druhé desky "The Truth". Stejně jako na předchozí desce i na této s nimi spolupracovali producenti Jazze Pha (T.I., Nelly, Ciara, aj.) a Eric Hudson (John Legend, Omarion a další). MySpace.com této sesterské skupiny nabízí z novinky pět ochutnávek a jeden remix prvního singlu navíc.


Dále vychází:

Alice Cooper - Prime Cuts DVD (Universal)
Alison Moyet - One Blue Voice DVD (Universal)
Allman Brothers Band - Live At The Beacon Theatre DVD (Universal)
Amy Winehouse - Frank (Universal)
Argema - Platinum (EMI)
Art Farmer - Brass Shout Aztec Suite (EMI)
Bobby Hutcherson - Head On (EMI)
Busta Rhymes - The Best Of (Warner Music)
Dizzy Gillespie/Fuller Gil - The Montere (EMI)
Donny Hathaway - A Donny Hathaway Collection (Warner Music)
Emerson, Lake And Palmer - Beyond The Beginning (Universal)
Europe - Live From The Dark DVD (Universal)
Gessle - World According To Gessle (EMI)
Hypocrisy - Catch 22 (V2.0.08) (M.A.B.Records)
Iron Maiden - Somewhere Back In Time (EMI)
Iveta Bartošová - Platinum (EMI)
Josh Groban - Awake Live (CD +DVD) (Warner Music)
Kiki Dee - Angel Eyes (EMI)
Kiki Dee - Cage The Singbird (EMI)
Kiki Dee - I've Got The Music In Me (EMI)
Kiki Dee - Kiki Dee (EMI)
Kiki Dee - Loving And Free (EMI)
Kiki Dee - Stay With Me (EMI)
Kip Winger - From The Moon To The Sun (Mystic Production)
Louis Smith - Smithville (EMI)
Mafianske historky - Ali ma narodeniny (Sony BMG)
Marc Bolan & T-Rex - Born To Boogie DVD (Universal)
Marc Cohn - The Very Best Of Marc Cohn (Warner Music)
Mary J Blige - Live From Los Angeles DVD (Universal)
Michael Kiske - Past In Different Ways (Mystic Production)
Mňága A Žďorp - Platinum (EMI)
Mr. Big - Greatest Hits (Warner Music)
Pavel Dobeš - Platinum (EMI)
Rush - R30 DVD (Universal)
Různí - 21 (soundtrack) (Sony BMG)
Různí - Club Classics (Universal)
Různí - Hip Hop:The Collection2008 (Universal)
Různí - Hvězdy jako hvězdy (Universal)
Různí - Nad stádem koní (Universal)
Různí - Phil Spector's Wall Of... (Universal)
Různí - Sunshine Arabia 2008 (EMI)
Různí - Tekno 47 (Universal)
Sonny Rollins - Live In Vienne DVD (Universal)
Stanley Turrentine - Return Of The Prodi (EMI)
The Cure - The Only One (singl) (Universal)
The Rembrandts - Greatest Hits (Warner Music)
They Might Be Giants - Greatest Hits (Warner Music)
Neil Young - Greendale DVD (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY