Madonna dominuje oběma britským žebříčkům

04.05.2008 21:27 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Oba hlavní britské žebříčky ovládá jediná žena - Madonna. "4 Minutes" zopakovalo vítězství z minulého týdne a "Hard Candy" vstoupilo vítězně do albového žebříčku. Radují se také představitelé britské klubové scény - Portishead bodují s "Third" na dvojce albového žebříčku, Wiley poskočil na trojku mezi singly.
Madonna & Justin Timberlake - 4 Minutes
© facebook interpreta
Madonna si na čele britského žebříčku udělala opáčko, "4 Minutes" s Justinem zůstává na čele Top 75. Nic se nemění ani na dvojce, kde zůstal Sam Sparro s "Black & Gold". Protože Estelle padá z trojky na pětku, uvolnilo se jedno místo pro "Wearing My Rolex" rappera Wileyho. Track se pořád ještě prodává jen na internetu a pořád ještě může pomýšlet na vyšší příčky. Na čtyřku se vyšplhali Usher a Young Jeezy s "Love In This Club". Pro r'n'b hitmakera je to nejlepší umístění od roku 2004, kdy "Burn" žebříček vedlo. Do desítky se probil drum'n'bass'n'rock'rollový track "Propane Nightmares" novozélandských Pendulum, kterému patří číslo devět. Druhá desítka vítá dvě novinky - irská indie-rocková kapela The Script je s debutovým singlem "We Cry" na patnáctce, asijsko-anglický r'n'b zpěvák Jay Sean s "Maybe" bere číslo devatenáct. O deset příček níže si výhodnou pozici k útoku buduje Duffy s "Warwick Avenue", singl ovšem vychází až 26. května. Mimochodem, její "Mercy" vypadlo po jedenácti týdnech z první desítky a písni patří číslo jedenáct. Číslo 24 berou The Hoosiers s "Cops And Robbers", o dvě příčky níže je Robyn s "Who's That Girl". V poslední desítce Top 40 začínají svoji cestu vzhůru digitální singly Ashlee Simpson ("Outta My Head (Ay Ya Ya)") a Kelly Rowland ("Daylight").

    Top 10 - singly:
  1. Madonna feat. Justin Timberlake - 4 Minutes
  2. Sam Sparro - Black & Gold
  3. Wiley - Wearing My Rolex
  4. Usher feat. Young Jeezy - Love In This Club
  5. Estelle feat. Kanye West - American Boy
  6. September - Cry For You
  7. Flo-Rida feat. T-Pain - Low
  8. Will.I.Am feat. Cheryl Cole - Heartbreaker
  9. Pendulum - Propane Nightmares
  10. Scouting For Girls - Heartbeat

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Madonna - Hard Candy
© facebook interpreta
Madonna slaví i v albovém žebříčku. "Hard Candy" je její páté album v řadě, které v Británii dosáhlo na číslo jedna a osmé celkově v její kariéře. Deska v prvním týdnu na ostrovech prodala odhadem 120 tisíc kusů, což je velmi slušný výsledek. Před Madonnou se museli sklonit Portishead, kteří se se studiovým albem vrací po jedenácti letech. Druhé místo je shodou okolností stejná příčka, na kterou dosáhly obě jejich předchozí desky. Na trojku postupuje Duffy s "Rockferry", Last Shadow Puppets klesají s "The Age Of The Understatement" z jedničky na čtyřku. Úspěšný singl dostal album australského producenta Sama Sparro až na pětku. Poslední novinku v desítce mají rock'n'rolloví pionýři Platters a jejich "The Very Best Of". Hity sebral i Rick Astley, jehož "Ultimate Collection" boduje na sedmnáctce. Nové album The Fall "Imperial Wax Solvent" se vyšplhalo na číslo 35 a pro post-punkové veterány je to jejich vůbec první zásah do Top 40.

    Top 10 - alba:
  1. Madonna - Hard Candy
  2. Portishead - Third
  3. Duffy - Rockferry
  4. The Kooks - Konk
  5. The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement
  6. Leona Lewis - Spirit
  7. Scouting For Girls - Scouting For Girls
  8. Leona Lewis - Spirit
  9. The Platters The Very Best Of
  10. Gabriella Cilmi - Lessons To Be Learned

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY