Dandy Warhols, balkán, reggae i rai obohatí Colours Of Ostrava

25.04.2008 08:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Dandy Warhols
© facebook interpreta
Do programu hudebního festivalu Colours Of Ostrava, který se koná od 10. do 13. července, přibyly další velmi zajímavé zahraniční kapely, jejichž stylový rozsah sahá od kytarovek (Dandy Warhols) přes divokou balkánskou tančírnu (Shantel & Bucovina Club Orkestar), legendy reggae (Tosh Meets Marley) až po francouzsko-alžírský rai (Les Boukakes).

K velkým hvězdám budou patřit především američtí Dandy Warhols, k jejichž velkým fanouškům patří Trent Reznor, Robert Smith nebo už nežijící leader punkových klasiků Clash Joe Strummer. K přiznanému okouzlení Velvet Underground, The Byrds, Cars, The Beatles, My Bloody Valentine, Neil Youngem nebo Beach Boys přidali Dandy Warhols ironicky humorné, lehkou absurditou poznamenané texty a soustředili se na výrazné melodie směřující k jakémusi psychedelickému popu. Divokou horečku balkánské noci nabídne divákům německý DJ Shantel se svým Bucovina Club Orkestarem, se svým jamajským projektem Tosh Meets Marley přijede basista Fully Fullwood, souputník Boba Marleyho, a Petere Toshe a energií nadupaným rai'n'rollem ozhýbají diváky Les Boukakes z Francie.

Čtyřdenní vstupenky na festival jsou k dostání ve všech pobočkách sítě Ticketpro a Ticketportal do konce dubna za 890 Kč, pak za 960 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY