Umělý extrakt vanilky nikdy nebude vanilkou

04.06.2008 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Italské skupině s třeskutě originálním názvem (jak kapely, tak alba) vyšla druhá velká deska, ze které nejvíce prorazil cover skladby "Umbrella" od barbadoské princezny Rihanny. Chcete vědět, jaký je zbytek desky "Changes"? Šedivý jako paneláky na obalu.
5/10

Vanilla Sky - Changes

Skladby: Break It Out, On & On, Nightmare, Se Vuoi Andare, Gotta Believe, We Were The Romans, Cut Away, Letargo, Devastante, Summer Comes, The Fight, Welcome Back, Fake Season, 6 Come 6, Goodbye, Waiting Patiently, Umbrella
Vydáno: 14.01.2008
Celkový čas: 58:17
Vydavatel: Universal
Vanilla Sky jsou další pop-punkovou kapelou, která čerpá z několika časem prověřených bandů a sama nic nového nepřináší. Jediné, co je na tom trošku neobvyklé, je, že jsou z Itálie a několik písní pějí v mateřském jazyce. Tento fakt ovšem místo svěže vonící neobvyklosti páchne po lacinosti. Italština s pop-punkovými melodiemi na kytaru a něžným zpěvem totiž ve výsledku působí opravdu divně. Nevím, proč, ale budilo to ve mně ten úzkostný pocit, který mám, když slyším zpívat chorvatské zoufalosti typu Karma.

Vanilla Sky hned v první písni naprosto bez ostychu kopírují The Offspring a v další "On & On" si půjčili od Blink 182. Ty ostatně připomínají nejčastěji. Stačí si vzpomenout na onu kytarovou linku, která zněla v "I Miss You" a na podobné momenty narazíte nesčetněkrát. Není to úplně hloupé album, dá se brát jako nenáročné cédéčko do auta, ovšem španělsky už prosím ne. I z angličtiny sice poznáte, že tahle kapela není ani z Californie, ani z Brightonu, ale rozhodně se to alespoň příjemně poslouchá. Což se o "Se Vuoi Andare" říct nedá. Kdyby byla anglicky, je to poměrně silná rádiovka, takhle si ji dokážu představit tak maximálně vyřvávat u řetízkáče, sorry.

Tihle mladí Italové vyznávající poslední módu tak nejspíš zůstanou navždy zaškatulkováni jako "ti, co si udělali prdel z Rihanny". Jejich cover "Umbrelly" je úderný, ale hlavně vtipný, povedený klip vám asi připomínat nemusím. Takhle si představuji správný remix několikrát ohrané rádiovky. Ovšem zbytek? Zbytečně dlouhá stopáž šestnácti tracků se špatně poslouchá v kuse a navíc vyznává metodu: Na vrchní stranu položíme alba těch, které obdivujeme, poté přiklopíme, zmáčkneme kopírovat a zespodu nám vyjede album "Changes". Jsou dobré kopie a jsou špatné, Vanilla Sky nejsou dobrou kopií.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY