Colbie Caillat sesadila Sugababes, Nohavica Irglovou

19.03.2008 22:19 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Dvanáctý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI konečně přinesl dlouho vzývanou změnu na vrcholu. Ba co víc, když už změna, tak hned dvojitá, protože nejhranější je tento týden "Bubbly" Colbie Caillat a nejprodávanější "Ikarus" Jaromíra Nohavici.
Po jedenácti týdnech marného doufání jsme se konečně dočkali druhého letošního jména do kolonky s nejhranějšími skladbami v tuzemském éteru. A jelikož se obchody nenechaly zahanbit a také nám nadělily změnu na nejvyšším postu, budou dnešní hitparády přece jen o trochu zajímavější než obvykle. Tak pojďme na věc.

Colbie Caillat - Bubbly
© facebook interpreta
RÁDIA - Po třech týdnech na bedně se Colbie Caillat dočkala a konečně může bouchnout své šampaňské, je zlatá. Sugababes nabraly zpátečku (hurá!), ale zatím jen velice skromnou. V každém případě jim stříbro přeci jen sluší víc než zlato a snad nejde jen o stav dočasný, ale opravdu se nám nahoře síly trochu vystřídají. Trojku si udržel Enrique Iglesias, stejně jako čtyřku Airfare, takže pro další změnu musíme na pětku, kam se až z desítky posunula lásku krvácející Leona Lewis. Druhou polovinu první desítky otevírají stojící, zírající OneRepublic, kterým vlečku přišlapují kupředu se deroucí Last Goodnight i osmé Wanastowky. Na devítku padli ze sedmy Rooney a účet uzavírají a cálují Chinaski (ne, ale už dávno ne zadarmo...). Síly došly jen Timbalandovi a OneRepublic, zbytek jsou staří známí z minula.

Novinek máme pět, jednu (tu nejvyšší, pochopitelně) v první padesátce - na dvaačtyřicítce debutuje "Given Up" od Linkin Park. Na sedmapadesátce Matt Pokora a starý známý Timbaland (pro zajímavost - v první stovce jeho jméno najdeme hned pětkrát) s "Dangerous", na šestaosmdesátce "Jaký to je" Ewy Farne, o tři fleky níže Tereza Kerndlová a "If You Wanna See Me" a dvě devítky zbyly pro Sealův "Right Life".

Top 10 - rádia:
  1. Colbie Caillat - Bubbly
  2. Sugababes - About You Now
  3. Enrique Iglesias - Tired Of Being Sorry
  4. Airfare - Sorry Baby
  5. Leona Lewis - Bleeding Love
  6. OneRepublic - Stop And Stare
  7. Last Goodnight - Pictures Of You
  8. Wanastowi Vjecy - Kdo se bojí nesmí do nebe
  9. Rooney - When Did Your Heart Go Missing
  10. Chinaski - Vakuum

Jaromír Nohavica - Ikarus
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Dvě novinky na medailových pozicích - pro zlato si vystoupal Jaromír Nohavica, pro bronz termixovaná, pardon, remixovaná Dara Rolins. Hansard s Irglovou mají stříbro. Jelikož posledně čtvrtý Lenny Kravitz šel kázat svoji revoluci lásky až na desítku, Amy Winehouse jde na brambory, Helena Zeťová na pětku a Ewa Farna (už prý bez rovnátek!) na šestku. Nejhorší umístění za posledních čtrnáct týdnů čekalo na pelmel Lucky Vondráčkové, osmu uhlídaly Wanastowky a na devítku se posunula Rihanna. O desátém Kravitzovi už jsme mluvili, takže se ještě podíváme, kdo dostal padáka... Michael Jackson a Landova "Kvaska".

Dvě novinky jsme měli na bedně, čtyři další máme v poli. Na šestnáctce najdeme sto třetí "Taneční ligu", na dvacítce soundtrack ke snímku "Step Up 2: The Streets" (u nás "Let's Dance 2"), na jednačtyřicítce mají premiéru "Největší hity 1&2" Petra Spáleného a na pětačtyřicítce první díl "TOP 20.CZ 2008". A jsme na konci, takže příští týden se těším opět na počtenou. Do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Ikarus
  2. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST
  3. Dara Rolins - D2 (Remixes)
  4. Amy Winehouse - Back To Black
  5. Helena Zeťová - Crossing Bridges
  6. Ewa Farna - Ticho
  7. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  8. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  9. Rihanna - Good Girl Gone Bad
  10. Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 12. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY