Madonna vyhrála madonna.com

18.10.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Madonna - Music album
© facebook interpreta
Někdy v době vydání nového alba "Music" se do světa dostala zpráva, že Madonna chce pro sebe získat i internetovou doménu madonna.com, zatímco její nová prezentace sídlí na logické adrese madonnamusic.com. A nyní ji právo užívat doménu s jejím jménem bylo konečně přiznáno.

Dosud totiž patřila Danu Parisimu, který si ji zaregistroval v roce 1998 a jako na mnoha jiných svých webech ji používal pro stránky s pornem. Madonna má ovšem své jméno jako chráněnou značku zaregistrovánu už od roku 1979 (ačkoli to s internetovou doménou jako takovou to samozřejmě nemá nic společného). Parisi původně slavné zpěvačce domému odmítl předat, protože tvrdil, že na světě existuje minimálně 400 firem a různých společností, které mají slovo Madonna ve svém názvu a samotná madam Ciccione na ni nemá výsadní právo stejně jako kdokoli jiný. Chtěl také doménu převést na jednu nemocnici, v jejímž názvu se toto slovo vyskytuje také, ale nyní World Intellectual Property Organization při OSN se sídlem v Ženevě rozhodla, že doména patří zpěvačce.

Madonna tedy nakonec tento boj vyhrála, ale těžko hodnotit, zda právo je opravdu na její straně. Sting například podobný spor prohrál.

Skvělý český web Madonna Zone najdete tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY