Devátá jednička pro Sugababes

05.03.2008 21:51 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Desátý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI přinesl možná největší letošní nudu. A to i přesto, že se nám v hudbě konečně zase začalo něco dít. Prostě žebříčky zatím všechny změny úspěšně míjí. Nám holt zbývá jen otřepané: nejhranější jsou Sugababes, nejprodávanější Hansard s Irglovou.
Skončilo nám období hudebního sucha. Festivaly oznamují svoje hlavní esa, ohlašují se velké koncerty, vychází velké desky a český rádiový éter na to reaguje s grácií sobě vlastní - hraje totéž, co hrál první lednový týden. Co dodat? Kde jen soudruzi z NDR udělali chybu?

Sugababes - About You Now
© facebook interpreta
RÁDIA - Nasaďte přilby a připoutejte se, protože dneska tu nudu profičíme jak Montoya šikanu v San Marinu. Zlatou placku do výstřihu dostaly opět Sugababes, se stříbrem se do nebe nebojí jít Wanastovky a šampaňským slaví bronz Colbie Caillat. Že je to stejné jako posledně? A to ještě nekončíme... Na čtyřce je omluvami znavený Enrique Iglesias, za ním se pro změnu omlouvá Timbaland dohromady s OneRepublic, takže trochu veselí do žil nalije až Karl Wolf svou Afrikou. I když ona není jeho, ale je to první změna oproti minulému týdnu, takže se dá leccos odpustit. Sedmu chytli posledně šestí Last Goodnight a za nimi máme Nicole Scherzinger, Rooney a po týdenní pauze zpět do desítky se navrátivšího Seala. Padla mají (alespoň prozatím) Chinaski.

Nuda na vrcholu? Nevadí! Jdeme na nové zážitky a lákavé přísliby novinek. Jen je spočítáme: er, máme jich celkem... jednu. Číslo šedesát jedna přiřkla rádia "Volnému pádu", kterému k jeho oblibě vypomohla Dara Rol ins a kmotři DJ Trafic a Orion. A letíme rychle do obchodů, protože tam se nám prohodila dvojka s trojkou... Já vím, zkazil jsem překvapení, ale já to vážně do dalšího odstavce už nemohl vydržet.

Top 10 - rádia:
  1. Sugababes - About You Now
  2. Wanastowi Vjecy - Kdo se bojí nesmí do nebe
  3. Colbie Caillat - Bubbly
  4. Enrique Iglesias - Tired Of Being Sorry
  5. Timbaland feat. OneRepublic - Apologize
  6. Karl Wolf - Africa
  7. Last Goodnight - Pictures Of You
  8. Nicole Scherzinger - Baby Love
  9. Rooney - When Did Your Heart Go Missing
  10. Seal - Amazing

Různí - Once (soundtrack)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ts, nějaký Oscar. Ale pátá jednička v tuzemské prodejní hitparádě je teprve terno! Glen Hansard a Markéta Irglová o tom určitě ví své... Za nimi si tedy zpátky medaile vyměnili Lenny Kravitz a Lucka Vondráčková, ty bramborové i nadále zůstanou Wanastovkám. Pětka je pořád v černé díky Amy Winehouse, na šestce máme Ewu Farnou a na sedmičce svůj moonwalk předvádí Michael Jackson v zombie kabátu. Na osmu v předvečer odvet čtvrtfinále Ligy mistrů poskočil poločasový pan Kryštof, na devítku se vyhoupla Rihanna a desítku uzavírá Seal. Z kola ven musela Lucka Bílá.

V obchodech se našlo místo pro čtyři novinky, přičemž nejdále to dotáhl Luboš Pospíšil a 5P ("Příznaky lásky" - číslo devatenáct). Na sedmatřicítce debutuje "Optimista" Jaksi taksi a čtvrtou desítku uzavírá Vlasta Redl, AG Flek a Hradišťan. V úplném závěru nejlepší padesátky se pak skromně krčí také "Flamengo" Kuřete v hodinkách. Přilby dolů, jsme na konci. Příští týden opět napočtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST
  2. Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution
  3. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  4. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  5. Amy Winehouse - Back To Black
  6. Ewa Farna - Ticho
  7. Michael Jackson - Thriller / 25th Anniversary (Zombie Cover)
  8. Kryštof - Poločas
  9. Rihanna - Good Girl Gone Bad
  10. Seal - System

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 10. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY