Na čele britského albového žebříčku slaví The Feeling

24.02.2008 22:51 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Po dvou týdnech vládnutí havajského písničkáře Jacka Johnsona se vedení v UK Album Chart ujímá domácí interpret. S druhým albem "Join With Us" totiž vrchol dobyli The Feeling. V singlech stále kraluje Duffy s "Mercy", nebezpečně se jí ale přiblížil taneční hit producenta H Two O "What's It Gonna Be".
Duffy - Mercy
© facebook interpreta
Zpěvačka Duffy podle očekávání udržela číslo jedna britského žebříčku se singlem "Mercy". Pořádně jí ale zatopil taneční hit "What's It Gonna Be" producenta H Two O a teenagerské skupiny Platnum. Po "Heartbroken" je to v krátké době druhý bassline hit, který se zastavil těsně před vrcholem. Třeba to ale už za týden prolomí. Nickelback klesají s "Rockstar" na trojku. Číslo pět patří novému singlu Kylie Minogue "Wow". Je to už sedmnáctý Top 5 hit v kariéře australské zpěvačky. Autorem písně je Greg Kurstin, který se angažuje v kapele The Bird And The Bee. Desítku prolomili také OneRepublic, jejichž "Stop And Stare" boduje na devítce. Plusové znamínko si připsali One Night Only, jejichž "Just For The Floor" postupuje o jedno číslo na dvanáctku, a díky Brit Awards také Mark Ronson a Amy Winehouse s "Valerie", kteří se vrátili do první dvacítky na třináctce. Do dvacítky už pronikl i čerstvý Timbalandův singl "Scream", s nímž mu pomohly Keri Hilson a Nicole Scherzinger. Ještě o nich uslyšíme, singl na CD nosiči vychází až za dva týdny. Mezi úplnými novinkami je "New Soul" francouzské zpěvačky Yael Naim. Hit, který propaguje internetový obchod s hudbou v reklamní kampani, je zatím na čísle 36. Jen s příčkou na chvostu Top 40 se bude muset spokojit Craig David a jeho nový singl "6 Of 1 Thing". Po "You Don't Miss Your Water ('Til the Well Runs Dry)" je to nejhorší umístění v jeho kariéře.

    Top 10 - singly:
  1. Duffy - Mercy
  2. H "Two" O Feat. Platnum - What's It Gonna Be
  3. Nickelback - Rockstar
  4. Basshunter Feat. DJ Mental Theo - Now You're Gone
  5. Kylie Minogue - Wow
  6. Adele - Chasing Pavements
  7. David Jordan - Sun Goes Down
  8. Rihanna - Don't Stop The Music
  9. OneRepublic - Stop And Stare
  10. Kelly Rowland - Work

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

The Feeling - Join With Us
© facebook interpreta
Londýnská poprocková partička The Feeling může začít slavit, jejich druhé album "Join With Us" dobylo vrchol britského albového žebříčku. Debutu "Twelve Stops And Home" uniklo před dvěma lety číslo jedna jen těsně, když je na dvojku odsunuli postupně Sandi Thom a Keane. Jen se stříbrem se znovu musí spokojit Nickelback a jejich trvalka "All The Right Reasons". Pak už nastává chvíle pro interprety, kteří se nejvíce radovali při předávání Brit Awards. Na trojku poskočila deluxová verze "Back To Black" Amy Winehouse, čtvrtý je "nejlepší britský sólista" Mark Ronson s "Version" a pátý Mika s "Life In Cartoon Motion". Až na osmičku spadl Jack Johnson, "Sleep Through The Static" vedlo pořadí poslední dva týdny. Devítka vítá druhou nejvýše postavenou novinku - pohrobek pop-operní skupiny G4 Jonathan Ansell tam startuje se svým sólovým debutem "Tenor At The Movies". Na šestnáctce slaví populární britský zpěvák z 60. let Joe Brown díky "The Very Best Of - 50th Anniversary". Jen dvacítka zbyla na Sheryl Crow a její novinku "Detours". Přesto je to o pět čísel lepší než u její poslední studiové desky před třemi lety. Na začátku čtvrté desítky ještě registrujeme bezejmennou novinku kanadských Simple Plan.

    Top 10 - alba:
  1. The Feeling - Join With Us
  2. Nickelback - All The Right Reasons
  3. Amy Winehouse - Back To Black The Deluxe Version
  4. Mark Ronson - Versions
  5. Mika - Life In Cartoon Motion
  6. Michael Jackson - Thriller 25
  7. Adele - 19
  8. Jack Johnson - Sleep Through The Static
  9. Jonathan Ansell - Tenor At The Movies
  10. Rihanna - Good Girl Gone Bad

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY