Autopilote definitivně zapnut, vydává album

08.02.2008 09:34 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Autopilote - IDO
© facebook interpreta
Skupina Autopilote po několika měsících intenzivní práce ve studiu vydává v těchto dnech své debutové album, které nazvala poněkud tajuplně "IDO". V produkci Romana Holého vznikla velmi netradiční a originální nahrávka, jejíž koncertní podobu budou mít možnost posluchači posoudit již v nejbližších dnech.

Projekt Autopilote založil v roce 2004 uznávaný bubeník Pavel Fajt, známý například svou spoluprací s Ivou Bittovou nebo účastí v avantgardní kapele Dunaj, spolu s nekorunovaným králem mezi českými hráči na didgeridoo Ondřejem Smeykalem. Ti si do studia přizvali japonskou zpěvačku Yumiko Ishijimu, která například hostovala na desce "Heart Disk" skupiny Southpaw, a právě Romana Holého. Hudba této čtveřice je plná rytmických ploch, valivých basových tónů a nečekaných zvukových efektů, přičemž prim hraje právě didgeridoo, legendami opředený nástroj prapůvodních obyvatel Austrálie.

Skupina Autopilote se rozhodla album představit co nejdříve i naživo. Na produkci energií nabité hudby třetího tisíciletí se mohou těšit tato města:

8. 2. Pelhřimov - Malá scéna
13. 2. Plzeň - House Of Blues
14. 2. Ústí nad Labem - Národní Dům
19. 2. Praha - Lucerna Music Bar
5. 3. Olomouc - U-Klub
6. 3. Brno - Fléda


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY